Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 18.02.2012.
22:16
24sata.info, Vestionline A

Tita savetovali da strelja ljubavnicu?

Knjiga “Titovi transkripti, zabranjena ljubav”, u kojoj je objavljeno višegodišnje istraživanje u kojem su učestvovale sve tajne službe bivše Jugoslavije, otkriva niz tajni o životu Josipa Broza Tita koje bivšeg jugoslavenskog predsednika prikazuju kao žrtvu porodičnog nasilja.

Tito: Žrtva porodičnog nasilja?

Supruga Jovanka znala ga je do te mere izluđivati “zvocanjem” da je morao da spava u kadi, zaključan i sam. A Titovi saradnici hteli su da streljaju njegovu najfatalniju ljubavnicu, piše 24sata.

Davorjanku Paunović Zdenku su mrzeli doslovno svi članovi Vrhovnog štaba.

“Titova Zdenka je siktala i na Tita - tako je bilo uvek u ofanzivama, kao da je glavni cilj sila osovine da baš nju lično dokusure”, tvrdio je Milovan Đilas, čija je priča navedena u “Zabranjenoj ljubavi”.

Iznerviran i ponižen Zdenkinim vređanjem drugova, Tito se obratio Đuri Vujoviću.

“Reci, druže Đuro, što da radim s njom?” a Đuro je odgovorio bez mnogo premišljanja. “Ja bih je streljao, druže Stari...”

U knjizi je naveden i Titov odnos prema Ustavu iz 1974. godine na temelju kojeg je Hrvatska stekla državnost.

Kome će pripasti tajni Titovi milioni?

Nasuprot raširenom uverenju prema kojem je Tito brinuo za državnost domovine u kojoj se rodio, njegov unuk Joška Broz svedoči da je Tito bio protivnik Ustava Jugoslavije "jer je smatrao da razara državu koju je stvorio". Joška Broz u jesen 2011. setio se razgovora sa Titom na samrti:

“Rekao mi je: ‘Žao mi je što sam pustio Ustav iz 1974...' "

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.02.2012. 00:31
da se razumijemo,20.g.zadnjih Titovog života on niti je što odlučivao niti se nešto naročito pitao,iza svega su stajali"titići"spodobe koje su sve upropstile a svoje potomke ostavili da i dalje vladaju ovim prostorima.
Subota 18.02.2012. 23:34
ванбрачно дете рођено из ''велике љубави'' пољске грофице која је удајом добила латифундију ближу Сегеда, син Јеврејина Франца Амброза и мајке Марије, угледне племкиње... која је чувајући част удовице обезбедила детету изузетно школовање и третман, док је отац Франц Амброз, као Јеврејин, управник њеног великог имања, бринуо о малом Јосипу, растао је будући велики загонетар – ЈОСИП АМБРОЗ, будући БРОЗ - алијас Тито
Nedelja 19.02.2012. 05:08
NE tako davne, 1943-e god, u kasabi [ seoce] JAJCU stvoren je tak. AVNOJ , koi je na svom zasedanju doneo odluku da se srusi regularna drzava kraljevina Jugoslavija a da se na njenom istom mestu stvori nesto novo! Ali i da se zabrani povratak kralju. Jednog su nam ubili u MARSEJU A DRUGOM SU ZABRANILI POVRATAK U NJEGOVU KRALJEVINU. PS. ZAMISLITE DA SE DANAS zabrani povratak princu Willijamu u Britaniju-- to je isto poredjenje kao sa Srpskim princem kome su stavili znak stop. Ej,Srbine,......!...???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online