Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 01.03.2012.
17:44
Beta A

KiM: Održan miting "Rusija-Srbija ne treba nam Unija"

Nekoliko hiljada građana severnog Kosova poručilo je sa mitinga u Kosovskoj Mitrovici vlastima u Beogradu, međunarodnoj zajednici i Prištini da neće prihvatiti kosovsko-albanske vlasti i carinu na administrativnim prelazima prema centralnoj Srbiji.

Skandiralo se "Rusija-Srbija, ne treba nam Unija!", a govornici su podsetili da je protivljenje građana kosovskim inistucijama potvrdio i referendumu održan u četiri opštine i poručili da volja građana mora da se sprovede.

Nekoliko hiljada građana severnog Kosova poručilo je vlastima u Beogradu, međunarodnoj zajednici i Prištini da neće prihvatiti kosovsko-albanske vlasti i carinu na administrativnim prelazima prema centralnoj Srbiji
 

Potpredsednik Skupštine Zajednice opština Kosova i Metohije Marko Jakšić je pozvao odbornike sve četiri opštine na severu Kosova da "preuzmu stvar u svoje ruke" i da se "izbore protiv albanske carine i granice".

Odbornik iz Zubinog Potoka Vladan Tomović uputio je zahtev vlastima u Beogradu da "prestanu sa komadanjem Srbije" i postavljanjem veštačkih granica.

Predsednik Pokreta za Srbiju Goran Petronijević je ocenio da kandidatura za članstvo u EU Srbiji "ne znači ništa" jer "EU uskoro neće ni biti".

"Evropska unija će se ili transformisati povezivanjem sa velikom Rusijom i Evro-azijskom unijom, ili će nestati. Naša šansa je da budemo sa prijateljima, a ne da slušamo neprijatelje i radimo na sopstvenoj propasti, kao što radi vlast u Beogradu", rekao je on.

Predsednik SNS za Kosovo i Metohiju Bojan Jakovljević rekao je da niko nema pravo da ne poštuje volju građana izraženu kroz referendum.

Predsednik SNV severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović je ocenio da tamošnji Srbi nikada nisu imali više protivnika i neprijatelja nego sada, nikada nije postojala vlast koja se odricala Kosova kao što ga se odriče sadašnja, a "srpski heroji nisu hapšeni i proglašavani kriminalcima samo zato što ne žele da plaćaju dažbine Tačijevoj
državi".

Ivanović se založio za raspisivanje izbora i na Kosovu i zatražio da Ustavni sud Srbije poništi sve sporazume Prištine i Beograda postignute u Briselu jer oni, kako je rekao, Srbima na Kosovu uzimaju državu i budućnost i ugrožavaju nacionalne i državne interese.

Miting pod sloganom "Hoćemo izbore - nećemo carine" organizovalo je SNV severnog Kosova i Metojije, a učestvovali su predsednici opština i skupština opština Kosovske Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.03.2012. 17:45
Tako je braco...Ne odustajte,deo ste Srbije zauvek!
Četvrtak 01.03.2012. 17:53
Primer kako se brane nacionalni interesi.
Četvrtak 01.03.2012. 18:05
DOLE EU..!!. ZIVELA SRBIJA.......ZA KRALJA I OTADZBINU......! KOSOVO JE SRBIJA..........!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online