Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 02.03.2012.
23:19
Beta A

Stefanović: Nastavak dijaloga posle izbora

Dijalog Beograda i Prištine će se nastaviti posle parlamentarnih izbora u Srbiji, izjavio je šef pregovaračkog tima Vlade Srbije Borislav Stefanović.

"Dijaloga Beograda i Prištine neće biti dok se ne završe naši parlamentarni izbori, i dobro je što je tako zato što treba da dođe nova vlada koja će, sa novim kapacitetom i novom energijom, koja će moći da ulazi u ovaj zaista težak izazov", kazao je  Stefanović za Radio-televiziju Srbije.

Treba da dođe nova vlada koja će, sa novim kapacitetom i novom energijom, koja će moći da ulazi u ovaj zaista težak izazov": Borislav Stefanović
 

Stefanović je naveo da će pitanja energetike, telekomunikacija i slobode kretanja Kfora i Euleksa biti važna za odluku o datumu početka pregovora Srbije sa Evropskom unijom o prijemu, i da će to biti izazovi sa kojima će se suočiti nova Vlada Srbije.

"Ono što će biti pred nama i što je vezano za mogućnost dobijanja datuma za početak pregovora sa EU je pitanje energetike, komunikacije i obezbeđivanje kretanja za Kfor i Euleks, koji funkcionišu po Rezoluciji 1244", rekao je Stefanović.

Stefanović je ponovio da nije "ustanovljena granica na Kosovu", i da Srbija "nije dala Kosovo" u zamenu za status kandidata za prijem u EU.

"Kosovo neće biti priznato od strane Srbije kao nezavisna država - taj uslov ne može da se stavi pred nas na sto. Telekom i energetika su dve teme koje će nova vlada morati da sprovodi, a na kojima smo najudaljeniji sa Prištinom", ukazao je Stefanović.

Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije je podsetio da južno od Ibra ne postoji ništa što se zove Telekom Srbija i Eletkroprivreda Srbije i dodao da "jedino gde taj sistem postoji jeste sever Kosova".

POVEZANE VESTI

Petak 02.03.2012. 23:50
Nekako mi se cini da istomisljenici ne mogu voditi neki znacajan dijalog. Pogotovo jos neravnopravni ,iza njihovih ledja USA-EU a iza nasih ?
Subota 03.03.2012. 06:30
O cemu ti sanjas, posle izbora dolzi referendum gradjana bez vas. Kosovo je Srbija
Petak 02.03.2012. 23:54
Jedna štetna istina (nepriznavanje kosova) je korisna zato što može da škodi samo trenutno, a zatim vodi ka drugim istinama koje će uvijek biti korisnije, dok je jedna zabluda (priznavanje kosova) štetna jer može da bude korisna samo za trenutak i da zavede u druge zablude koje će uvijek biti štetnije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online