Subota 8. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 15.03.2012.
12:18

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

"Opet su pokušali da me ubiju"

Pričao sam sa prijateljem dok je vozač točio gorivo na pumpi. U jednom trenutku sam video da je šofer kamiona koji se nalazio iza našeg automobila dodao gas, udario u našu škodu i smrskao celu levu stranu - objašnjava u intervjuu za "Vesti" Velimir Ilić okolnosti pod kojima je juče u centru Beograda uništen službeni automobil predsednika Nove Srbije.

Velimir Ilić, lider Nove Srbije, veruje da je reč o novom pokušaju atentata na njega
 

Ilić ovaj incident smatra ponovnim pokušajem atentata na njega.
- Nije slučajno da je kamion udario u moje službeno vozilo u kome se u tom trenutku samo pukim slučajem nisam nalazio - kaže Ilić.
 

Da li ste dobijali preteće poruke pre nego što se ovo desilo?
- Naravno, već dugo mi prete, ne znam šta da radim.
 

Stranka traži istragu

Ilićeva stranka Nova Srbija smatra da napad na njenog lidera nije slučajan "već strogo izrežiran, kao i svi prethodni". Nova Srbija zahteva od nadležnih organa da hitno otkriju pozadinu još jednog napada na Velimira Ilića kao i da se njegova lična bezbednost pojača kako bi bio ravnopravan učesnik predstojeće izborne kampanje.

A policija?
- Prijavio sam sve policiji.
 

Ima li sve to veze sa napadom na vas koji se dogodio pre dve godine?
- Dejan Stojadinović, koji je odležao dve godine u zatvoru jer me je u februaru 2010. godine u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu udario u glavu sada je medijska zvezda. Daje intervjue novinama u kojima izjavljuje da mu uopšte nije žao što me je napao i govori da bi opet uradio isto.
 

Pa zašto niste podneli krivičnu prijavu?
- Policija ga je saslušavala više puta, ali ne znam šta se na kraju dogodilo.
 

Kako se sada osećate?
- Ne znam šta da mislim o svemu tome. Nisam se nikome zamerio, uvek sam gledao da ljudima pomognem, kad god mogu. Izgleda da je jedina smetnja moje političko opredeljenje i činjenica da sam sa Tomislavom Nikolićem u koaliciji.
 

Jeste li dobili neku direktnu preteću poruku od Stojadinovića od kad je izašao iz zatvora?
- Rekao je da će me, gde god da me vidi, ubiti.
 

Ko vas je juče vozio?
- Moj vozač Robert Gambarjan je povređen, a on je čovek koji treba da me štiti. On je policajac, inače profesionalni vozač. Auto je bio uparkiran. U stvari, točili smo gorivo.
 

Šta ste vi radili dok se sve to dešavalo?
- Na svu sreću zaneo sam se u priči sa prijateljem i izašao iz auta da malo protegnem noge. Ne plašim se, ali ne smem ni da razmišljam kakve bi posledice bile da je neko bio u autu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.03.2012. 12:25
Da li ja to živim u pravnoj državi?
Četvrtak 15.03.2012. 14:04
Драшковићева школа кукњаве
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online