Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 01.04.2012.
20:36
Beta A

NS: Građani odaju poštu nastradalima u požaru

Nekoliko hiljada građana Novog Sada okupilo se večeras na Trgu slobode, gde pale sveće i polažu cveće za nastradale u noćašnjem požaru u diskoteci "Kontrast". Iako je mnogo ljudi na Trgu, čuje se samo tišina...

Građani su se spontano okupili na glavnom novosadskom trgu ispred Gradske kuće i u miru i tišini kod spomenika Svetozaru Miletiću odaju poštu za šestoro poginulih.

Nekoliko hiljada građana Novog Sada okupilo se na Trgu slobode...

Sveće za postradale večeras su upalili i predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov.

...gde pale sveće i polažu cveće za nastradale u požaru u diskoteci "Kontrast"
 

Šestoro mladih tragično je izgubilo živote u požaru koji je oko 2.20 buknuo u popularnoj novosadskoj diskoteci "Kontrast". U mometnu izbijanja požara u diskoteci je bilo oko 350 ljudi. U požaru su poginuli Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (26) iz Futoga, državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.

Portparolka Osnovnog suda u Novom Sadu Biljana Lazić kazala je novinarima da su u požaru lakše povređeni Vesna Ignjatović (29), Nevena Grbić (26), Maja Blagojević(24)

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izrazila je saučešće porodicama šestoro poginulih u požaru u diskoteci "Kontrast" u Novom Sadu.

"Veoma me je potresla tragedija u kojoj je izgubljeno šest mladih života. Za grad Novi Sad trodnevna žalost, a za njihove najbliže beskrajna tuga i neizmerni gubitak. U ime poslanika Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje ime izražavam najdublje saučešće porodicama stradalih", navedeno je u saopštenju predsednice parlamenta.

i Siniša Radojević.

Ministar policije Ivica Dačić ranije je izjavio da su se žrtve najverovatnije ugušile dimom u toaletu diskoteke.

Vlasnici diskoteke "Kontrast" Alojz G. (68) i zakupci tog lokala Slaviša S. (46) i Dejan R. (36) uhapšeni su u okviru istrage o uzrocima požara, a terete se da nisu sproveli zakonske mere zaštite od požara i da su time počinili teško delo protiv opšte
sigurnosti.

Gradsko veće Novog Sada donelo je na vanrednoj sednici odluku da u Novom Sadu dani žalosti budu ponedeljak, utorak i sreda. U Skupštini Grada sutra u podne biće održan komemorativni skup povodom pogibije šestoro mladih u diskoteci "Kontrast".

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.04.2012. 20:38
Nadam se da ce policija strpati krivca iza resetaka! Pokoj duse nastradalima
Nedelja 01.04.2012. 20:47
Zalost i tuga. Nek ih andjeli vode u raj.
Nedelja 01.04.2012. 20:45
Dok čovek uma pomračenog obilazi svinjce i kokošinjce dotle u Srbiji bezum postaje vest koju će već sutra smeniti neki novi bezum.. Evo razloga ,,ti bezumniče spasi Srbiju i ub''...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online