Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Nedelja 13.05.2012.
12:32 >> 20:28h
Beta, Telegraf. rs A

Protesti SNS-a zbog krađe glasova

Srpska napredna stranka krenula je u proteste! U Beogradu je kolona automobila, u kojoj se nalazi i zamenik predsednika ove partije Aleksandar Vučić, krenula pre nešto više od pola sata iz sedišta partije na Novom Beogradu. Protestna vožnja je održana u još nekoliko gradova u Srbiji.

 Protest naprednjaka zbog krađe glasova (Kolona vozila SNS-a na Novom Beogradu)
 

U Beogradu, kolona automobila, iz kojih se vide zastave Srbije i Srpske napredne stranke, kao i fotografije Tomislava Nikolića najpre je prošla ulicama Novog Beograda.

Saobraćaj je bio nešto usporeniji, ali čim je kolona nastavila ka gradu, stabilizovao se. U koloni je bio i zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić, koji je za portal Telegraf.rs rekao da će naprednjaci paralelno sa Nikolićevom kampanjom sprovoditi i proteste zbog navodne izborne krađe.

- Idemo u centar, proći ćemo čitav grad, ali najpre idemo u Kralja Milana, pred zgradu Republičke izborne komisije. Mi nastavljamo sa protestima zajedno sa kampanjom za drugi krug. Pobeda Tomislava Nikolića je najbolji način da otkrijemo ko stoji iza ove izborne pljačke. Dokazaćemo da je pljačke bilo – rekao je Vučić, prenosi Telegraf rs.


U Šabcu je u koloni automobila bilo je oko 100 vozila.

Prema tvrdnjama SNS, ta stanka nije dobila 25 zapisnika sa biračkih mesta gde su bili među prve četiri stranke, na 37 biračkih mesta zapisnici nisu bili potpisani, a kod 95 zapisnika vršene su naknadne promene.  

"Da su izbori bili sumnjivi govori i činjenica da je pogrešno urađen Donteov sistem, pa smo ostali uskraćeni za jedan mandat mi i Demokratska stranka, dok su Preokret i URS dobili po jedan više. Kada smo to prijavili komisiji, objašnjenje je bilo da su kompjuter i program licencirani i da je to nemoguće" rekao je Beti predsednik
okružnog odbora SNS Dragan Tomić.  

Grešku u obračunu mandata primetile su i druge šabačke stranke ali posle objavljivanja konačne liste u lokalnim medijima, nakon što je protekao žalbeni rok.   Kompjuterski sistem Gradske izborne komisije nije uračunao 10.310 glasova stranaka koje nisu prešle cenzus, tvrde naprednjaci.

Prema rezultatima GIK-a, u tom gradu DS je osvojio 25 mandata, SNS 14, URS 11, SPS osam, DŠ pet a Preokret šest mandata.   Prema naknadnom računu stranaka, DS i SNS dobile su po još jedan mandat a izgubili su ga Preokret i URS. Šabački parlament ima 69 odbornika.

 

Protestna vožnja SNS i u Jagodini

Članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke (SNS) u Jagodini organizovali su danas protestnu vožnju automobilima zbog, kako tvrde, izborne krađe. Više od 30 automobila sa zastavama i obeležjima SNS je tokom vožnje ulicama Jagodine trubilo sirenama. Predsednik Gradskog odbora SNS u Jagodini Zoran Antić kazao je novinarima da je "u mnogim opštinama došlo do izborne krađe". Antić je rekao da će protesti SNS-a biti nastavljeni dok centrala stranke ne odluči drugačije. Protesti SNS su bili organizovani u Ćupriji i Paraćinu, kao i u drugim gradovima u Srbiji, a za sutra su najavljeni u Despotovcu i Svilajncu.

Protesti SNS-a na severu Kosova

Pristalice Srpske napredne stranke (SNS) i drugih stranaka sa severa Kosova organizovali su sa oko 200 vozila protest zbog, kako su rekli, krađe glasova na
izborima 6. maja. Protestna vožnja je započeta na glavnom mostu na Ibru, a završena u centra Zvečana. U koloni su bile i pristalice Demokratske stranke
Srbije, Pokreta "Dveri", Nove Srbije, Pokreta snaga Srbije, Pokreta socijalista.

 

Oko 30 automobila na protestima u Valjevu

Protestna vožnja članova i simpatizera Srpske napredne stranke (SNS), sa oko 30 automobila, organizovana je u Valjevu.

Pristalice SNS-a vozile i kroz Niš

Članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke (SNS) organizovali su protestnu vožnju kroz Niš zbog, kako su naveli, krađe na izborima 6. maja.

Članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke (SNS) u Nišu
 

Oni su se okupili na parkingu kod niške Hitne pomoći odakle su krenuli u protestnu vožnju gradom, uz zvuke automobilskih sirena. Više desetina automobila bila su oblepljena obeležjima SNS i natpisom "I moj je glas je ukraden".

Protestna šetnja SNS u Čačku

Oko sto pristalica Srpske napredne stranke (SNS) protestovalo je u Čačku zbog, kako kažu,izborne krađe u tom gradu. Oni su u koloni, koju je predvodilo rukovodstvo Gradskog odbora (GO) SNS-a i sa stranačkim zastavama prošetali centralnim gradskim ulicama, dok su ispred njih išla kola sa razglasom na kome je emitovana protestna poruka protiv izborne krađe i Republičke izborne komisije. Nakon šetnje, grupa pristalica SNS-a je održala i protestnu vožnju kolima po gradu sa uključenim sirenama.

Protestne vožnje SNS od sutra u Smederevu

Gradski odbor SNS u Smederevu najavio je protestne vožnje u tom gradu zbog, kako je naveo, neregularnih izbora. Kako se navodi u saopštenju, prva protestna vožnja zakazana je
za sutra u 20 časova u Ulici kralja Petra.

 

Predsednik Okružnog odbora SNS-a Aleksandar Radojević rekao je  novinarima da je u Čačku zabeleženo više nepravilnosti na izborima i da je GO SNS-a predao centrali stranke dokaze o tome. Radojević je istakao da su očevici videli da su iz Gradske izborne komisije, na dan izbora, posle ponoći, iznošeni džakovi sa izbornim listićima. Prema njegovim rečima, veliki broj članova SNS-a u Čačku nije mogao da glasa na lokalnim izborima jer nisu bili upisani u birački spisak, dok su bili upisani u biračke spiskove za republičke i predsedničke izbore.

Lista SNS u Čačku osvojila je 13 odborničkih mandata u gradskoj skupštini koja ima ukupno 75 odborničkih mesta. Isto toliko odborničkih mandata, 13, osvojile su i Dveri, koalicija Nova Srbija-Demokrtaska stranka Srbije 14 mandata, isto koliko i Demokratska stranka, dok je Socijalsitička partija Srbije osvojila 12 odborničkih mandata.

Protesti SNS počeli i u Prokuplju

Pristalice Srpske napredne Stranke (SNS), Dveri i Pokreta socijalista održali su  protestnu vožnju u Prokuplju. Oni su vozili glavnom prokupačkom ulicom i prošetali centralnim gradskim ulicama, noseći srpske zastave, i na taj način se pridružili protestima u više gradova u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.05.2012. 12:40
Vodja je nase blago,ali Srbija ce krenuti napred tek kad bude imala kovceg sa blagom.
Nedelja 13.05.2012. 13:14
Ovo je u Srbiji jedini nacin da dobijes ono sto ti pripada. Ako su oni mogli 5. oktobra da pale skupstinu, moze i SNS mirnim protestom da izrazi nezadovoljstvo kradjom na izborima.
Nedelja 13.05.2012. 13:40
Da ovaj blesavi narod slusa malo pesmu od Bore Corbe "kako je lepo biti glup"...ne bi im ni palo na pamet da izadju na ulice...ovako ko krdo izasli a ne znaju ni zasto ni kako a jos manje za koga...On sto ih huska na proteste bori se samo za novac i fotelju...narodu nece preko noci da bude bolje...imate li decu koju cete opet da saljete u borbu bez smisla...Srbijom tesko da ce ikad da vlada covek koji radi u interesu naroda...mozak se ne ukljucuje ni 0,0000000001 posto...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online