Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Četvrtak 17.05.2012.
19:29 >> 23:30h
Beta A

"Neće biti bajka, ali imamo hrabrosti za teške odluke"

Kandidat Demokratske stranke za predsedika Srbije Boris Tadić obećao je danas u Beogradu da će, ako on pobedi na izborima, Srbija imati visoke stope ekonomskog rasta, ali da "neće sve biti bajka" i najavio je donošenje teških mera.

Uveren da će opet biti predsednik: Boris Tadić
 

"Uveren sam da ću u nedelju biti izabran za predsednika Srbije. Neće sve biti bajka, biće teška godina ispred nas. Čekaju nas i novi izazovi i bio bih nepošten da će sve ići glatko i da će teći med i mleko, ali imamo hrabrosti za teske mere", rekao je Tadić na završnom predizbornom skupu DS-a pred punom Beogradskom areno

Tadić je najavio socijalni dijalog sa sindikatima i rekao da su za razvoj potrebni stalna reforma obrazovanja i veća ulaganja u obrazovanje i nauku jer samo tako Srbija može postići visoke stope rasta. Tadić je istakao da nijedna politika posvećena narodu, nema šanse na uspeh ako nije ekonomski utemeljena.

"Moramo da se borimo za nova radna mesta, to je borba u celom svetu, to je borba epohe", rekao je Tadić i dodao da je vlast koju je u prethodne četiri godine predvodio DS, postavila sistem koji daje rezultate, i podsetio da su u Srbiji investirali Boš, Simens, Mišlen, Gasporom, koje su postale i srpske kompanije.

"Svaka naša politička ideja i političko delo posvećeno je deci i deci koja nisu rođena. Naša ideologija je budućnost, solidarnost, briga o svakom čoveku, ali nažalost, pod teretom krize nismo mogli da pomognemo svakom čoveku, ali smo zato pomagali građanima Kraljeva posle zemljotersa, građanima koji su se zimus smrzavali i građanima pogođenim poplavama", rekao je Tadić i naveo da samo integracija u EU obezbeđuje dinamiku investcija koja može da dovede do novih radnih mesta.

"Zato idemo u EU zbog budućnosti naše dece. Hoćemo da skandinavizujemo Balkan kada je u pitanju mir i za to smo već dobili priznanja", rekao je Tadić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.05.2012. 19:31
"Neće biti bajka, ali imamo hrabrosti za teške odluke...." a nastavak misli :("....zarad ulaska u EU za 12 godina srbija priznaje Kosovo za drzavu danas ....")
Četvrtak 17.05.2012. 19:38
NE DAO BOG DA NAS I DALJE GUZIŠ!!!! DOSTA JE BILO! IDI MALO GUZI PO DOMOVINI NDH!
Četvrtak 17.05.2012. 20:06
Значи да је до сада све било бајковито обећање.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online