Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
29
Petak 01.06.2012.
18:12 >> 18:13h
24sata.info A

Nemački mediji: Laganje je najbolja vrlina srpskog naroda

"Nikolić i dalje sanja o 'Velikoj Srbiji'", naslov je članka lista Tageszeitung (taz) u kojem se autor osvrće na izjave novog predsednika Srbije u vezi sa Vukovarom i Crnom Gorom.

Nemački mediji ga "uzeli na zub"

"Novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je u četvrtak službeno preuzeo funkciju, već je sada postao breme za tu zemlju. Nekadašnji stranački kolega desnoradikalnog i u Hagu za ratne zločine optuženog Vojislava Šešelja, nema dlake na jeziku. On zaista i misli ono što kaže, kazali su taz-u srpski demokratski intelektualci. Nikolić je u Beogradu izjavio da još nije odustao od sna stvaranja 'Velike Srbije'", piše taz.

Ovaj list, osvrćući se na Nikolićevu izjavu, koju je dao novinaru Frankfurter Allgemeine Zeitunga, da je Vukovar bio srpski grad i da se Hrvati tamo nemaju zašto vraćati, navodi i činjenice da je u tom gradu pre rata živelo više od 20 nacionalnosti, ali da su većina bili dva naroda: Hrvati s 47 posto, dok su Srbi činili 32 posto.

"Podrugljivci iz Sarajeva su poručili da Nikolić zastupa ideju srpskoj pisca Dobrice Ćosića, koji e osamdesetih godina kazao da je 'laganje najbolja vrlina srpskog naroda'."

Svetski mediji o Nikoliću: Predsednik - nacionalista položio zakletvu

Taz prenosi i zašto je Nikolić izazvao negodovanje u Crnoj Gori: "29. maja je Nikolić kazao da doduše priznaje Crnu Goru, ali ne i razliku između Srba i Crnogoraca."

POVEZANE VESTI

Petak 01.06.2012. 18:17
Шта је Николић слагао? Говорио је истину. Ћосић је југословен који се одрекао српства.
Petak 01.06.2012. 18:16
Bar je ponešto pametno i rekao....Pogotovo za crnogorce.. Nemoj samo da mi nemci prodaju finoću ..
Petak 01.06.2012. 18:43
Naš jedini problem..nas srba..kroz istoriju je baš u tome da nismo hteli nikada da ližemo bu.u najvećoj svetskoj sili toga vremena... VEĆ SMO SA SVIMA I RATOVALI..I GINULI...ALI OSTALI MOŽDA UZ RUSE I JEDINI NAROD KOME ŽRTVE NISU BILE BITNE VEĆ SLOBODA ! Zato me čudi vlast..koja pokušava da nam promeni svest..usađenu u gene kroz vekove...oni hoće da budemo kao drugi..da ljubimo čizmu gospodaru zarad malo para.... Ima kod nas takvih...ali uvek ihe je i pre bilo...u manjini ! NIKADA EU..NIKADA U NATO...NIKADA DA SE OSETIMO SLUGAMA OKUPATORA!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online