Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 30.06.2012.
20:50
Alo! A

Dačić traži da Vučić izabere funkciju!

Mandatar Ivica Dačić zatražio je da Aleksandar Vučić preuzme jedno od ključnih mesta u njegovom budućem kabinetu, ali lider naprednjaka za sada ne želi da se o tome izjasni, piše Alo.

Dačić zatražio da Vučić preuzme jedno od ključnih mesta u njegovom budućem kabinetu; Vučić ćuti
 

- Vučić će doneti odluku kako će njegova funkcija izgledati, da li će imati ministarstvo, ali bi bilo logično da lider stranke bude deo vlade. Ja sam mu ponudio da bude u vladi, a on mora o tome da odluči - rekao je Dačić posle jučerašnjih pregovora SNS-a i SPS-a, na šta je Vučić odgovorio da se još ne zna da li će on preuzeti neki od resora u kabinetu novog premijera.


Njih dvojica nisu mogli da se slože oko učinka protekle vlade, u kojoj je Dačić bio ministar policije, a koju je Vučić još jednom nazvao najgorom u novijoj srpskoj istoriji.
Oni su posle sastanka kome su sa Dačićeve strane prisustvovali i lideri JS-a Dragan Marković Palma i PUPS-a Jovan Krkobabić saopštili da su usaglasili ciljeve i zadatke nove vlade, koja bi trebalo da bude formirana u naredne dve sedmice, ali nisu hteli da govore o konkretnim kadrovskim rešenjima pre nego što pregovori budu finalizirani.

Ivicu dočekali domaćinski!

Dačića, Krkobabića i Palmu su na ulazu u SNS dočekale Jorgovanka Tabaković i Zorana Milanović, koje su takođe učestvovale na sastanku. Prema našim informacijama domaćini su gostima izneli sokove i posluženje kako bi se osvežili na letnjoj vrelini.
- Dačić je dočekan i poslužen domaćinski kao i svi koji su ikada kročili u našu stranku. Nismo ga pustili da ode ni gladan ni žedan - rekli su nam naprednjaci.

Dačić je rekao da su zajednička opredeljenja stranaka koje bi trebalo da čine novu vladu da Srbija bude članica Evropske unije, da bude faktor stabilnosti u regionu, da se očisti od kriminala i korupcije i da se poštuje princip socijalne pravde. Prema njegovim rečima početni predlog je bio da vlada ima 15 ministarstava, ali će o tome biti još razgovora pošto je zaključeno da treba voditi računa o reakcijama SPC i drugih koji imaju stav da su Ministarstvo vera i još neka neophodna u vladi.

- Odlučujući se za koaliciju sa socijalistima, vodili smo se time da li treba da ostavimo DS da vlada i posle 12 godina agonije njihove vlasti. Srbija nije plen, a pred budućom vladom je ozbiljan posao i od ponedeljka će početi rad na detaljnoj izradi plana i programa buduće vlade, a u narednih pet dana i o njenoj strukturi - naglasio je Vučić.

Kako Alo! saznaje, za sada je jedino sigurno da će ministar pravde biti Nikola Selaković (SNS).


Vučić rekao je da buduća vlada mora žestoko da se bori protiv korupcije i kriminala i da je jedan od glavnih ciljeva dobijanje datuma početka pregovora o članstvu u EU. On je rekao da će se SNS zalagati za ukidanje restriktivnog zakona o javnom informisanju i doneti novi zakon o javnim nabavkama.

 

Još ga boli 2008!

 

Aleksandar Vučić bi mogao da ostane i izvan vlade koju će Srpska napredna stranka formirati sa SPS-om i URS-om! Kako Alo saznaje, lider SNS-a požalio se predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da ne želi da učestvuje u vladi u kojoj je premijer Ivica Dačić, jer ne može da premosti nepoverenje koje u njega ima još od kada ga je 2008. godine izigrao za formiranje vlasti u prestonici.


- Vučić je naglasio da nema ništa protiv koalicije naprednjaka sa socijalistima, jer je to u interesu stranke i građana Srbije, ali je protiv lične saradnje sa Ivicom Dačićem. Aleksandar nikada nije prešao preko onoga što su mu socijalisti priredili pre četiri godine u Beogradu, kada su se već bili dogovorili da će biti gradonačelnik. Od tada jednostavno ne veruje Dačiću i još nije siguran da li će uopšte biti član njegove vlade - kaže dobro upućeni izvor Alo!.

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.07.2012. 00:40
Ovde Jashim .... shic macorino !! xexexexe
Nedelja 01.07.2012. 09:46
Dajte mu nešto najkompleksnije, može on to.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online