Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 06.07.2012.
17:26 >> 17:58h
Beta A

DS: Ispitati formiranje vlasti u Zrenjaninu

Demokratska stranka pozvala je nadležne organe da ispitaju sve navode i, kako piše u saopštenju, "sumnjive okolnosti" koje su pratile konstituisanje Skupštine grada Zrenjanina. DS dodaje da će se legitimnim i legalnim sredstvima boriti da izborna volja građana bude odbranjena.

DS: Izigrani interesi građana Zrenjanina
 

"Današnja sednica Skupštine Grada Zrenjanina i svi događaji koji su joj prethodili, sumnjiv nestanak odbornice Lige socijaldemokrata Vojvodine, predstavljaju dokaz da je izborna volja građana Zrenjanina prekrajana zarad interesa većine koja je danas formirana", piše u saopštenju DS.

Demokrate su ocenile da način na koji je Skupština Zrenjanina počela svoj mandat, jasan dokaz da je osnovni motiv formiranja koalicije dolazak na vlast, a da su volja građana Zrenjanina i njihovi interesi izigrani.

Goran Knežević, bivši funkcioner Demokratske stranke u Zrenjaninu, a sada predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke, danas je po drugi put izabran za gradonačelnika Zrenjanina.

Za Kneževića su glasali odbornici Srpske napredne stranke, koalicije oko Socijalističke partije Srbije i po jedan iz Srpskog pokreta obnove i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

SNS: Demokrate su nemoralne

 

Srpska napredna stranka saopštila je da je "nemoralno" to što je Demokratska stranka
navela da je u Zrenjinu prekrajana volja građana zarad interesa većinske vlasti koja je formirana u tom gradu.

 

"Zrenjaninski naprednjaci predvođeni Goranom Kneževićem dobili su dvostruko više glasova od liste DS, a izbor gradonačelnika i svih ostalih gradskih funkcionera protekao je u skladu sa pozitivnim zakonima", navodi se u saopštenju SNS.

 

U saopštenju SNS je navedeno da "to što DS gubi višegodišnja uporišta, nije i neće biti problem, ni za SNS, niti za građane tih gradova i opština".

 

"SNS sa ponosom ističe da su Goran Knežević i zrenjaninski naprednjaci... uspeli da obezbede jednu od najubedljivijih pobeda i demokratsko preuzimanje vlasti u gradu na Begeju", navedeno je u saopštenju SNS.

 

Skupština Grada Zrenjanina ima 67 odbornika. SNS i stranke koje su bile s njom na listi, među njima i D S S, ima 25 odbornika, Demokratska stranka 15, Savez - vojvođanskih Mađara 13, SPS 8, SRS četiri i SVM dva odbornika. Sednici nisu prisustvovali odbornici okupljeni oko koalicije DS-LSV-SVM.

POVEZANE VESTI

Petak 06.07.2012. 17:29
Stanite u red..! Ima da se ispita dosta toga o staroj vlasti pa izborne kradje pa tek onda ovo...! Da ste ispitivali sve nepravilnosti ranije sad ne bi cekali red !!!
Sreda 11.07.2012. 15:10
Ma sta da preispitujete?!?! Vas treba PREISPITATI!!! Pa ponabijati na robiju, prvo poceti od onog vaseg Dragana Sutanovca, pa vam svima redom preispitati imovinsko stanje OLOSU BELOSVETSKI!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online