Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 08.07.2012.
03:58 >> 09:39h
Beta A

Šiptari (uglavnom) ne odobravaju rukovanje Tadića i Tačija

Dve od tri opozicione parlamentarne partije na Kosovu su reagujući na kratak subotnji susret premijera Kosova Hašima Tačija i bivšeg predsednika Srbije i lidera Demokratske stranke Borisa Tadića saopštile da ne odobravaju taj potez Tačija.


Rukovanje Tadića i Tačija je, za kosovske političare - gaženje Ustava, štetan, znači da će biti razgovora sa Nikolićem i Dačićem, ali i nema političke efekte...
 

Poslanik i član Predsedništva Demokratskog saveza Kosova, Arben Gaši je izjavio da je "obaveza premijera da na osnovu ustavnih ovlašćenja predstavlja Republiku Kosova u inostranstvu, ali samo i jedino kao premijer Kosova".


Gaženje Ustava

"Ako ima susrete sa zvaničnicma koji ga ne priznaju kao premijera države Kosovo, to predstavlja gaženje Ustava", kazao je Gaši za RTK.


Potpredsednik Skupštine Kosova iz redova pokreta Samoopredelenje Glauf Konjufca je ocenio da je susret Tači-Tadić štetan za Kosovo.


"Susret Tačija sa Tadićem u Dubrovniku je još jedan znak da je ova Vlada spremna da se susretne sa srpskim političarima koji su glavni krivci što Kosovo ostaje podeljeno; koji plaćaju i kontrolišu kriminalne strukture na severu zemlje; i koji su dugo bili predstavnici hegemonističke politike Srbije prema Kosovu", ocenio je Konjufca .


Spremnost na razgovor sa Nikolićem

Potpredsednik Skupštine Kosova je dodao da "to govori o tome da je premijer Tači spreman da se susretne sa Nikolićem i Dačićem i razgovara o severu Kosova".


Generalni sekretar Alijanse za budućnost Kosova i poslanik Skupštine Kosova Burim Ramadani smatra da susret Tači-Tadić treba posmatrati kao "stisak ruke koji nema političke efekte".


"Na regionalnim i međunarodnim samitima formalno pozdravljanje se može dogoditi, ali mi ne želimo da verujemo da je bilo mnogo rukovanja. Poznato je da Kosovo nema potrebe da se krije od Srbije jer smo mi dobitnici regionalne stabilnosti", rekao je Ramadani.

POVEZANE VESTI

Nedelja 08.07.2012. 08:35
Ovo je cist dokaz da su nasi politicari pod sapom stranih sila!Nije smeo dok je bio predsednik Srbije nego sada kad nije nista,da se rukuje sa shiptarom.Da je ziv i pavelic,rukovali bi se nasi politicari i sa njim!Nema nama spasa sve dok pravi nacionalista ne preuzme vlast u drzavi.A taj nacionalista,mora biti ostar,surov,svaka da mu bude na mestu!Ne sme da bude kao ovi sada,da kupuje vile,namesta tendere za sebe,zaposljava rodbinu i prijatelje u drzavnu sluzbu!E,kad takav dodje na vlast,Srbija se nece plasiti nikog i krenuce velikim koracima napred!Imamo mi dosta pametnih ljudi,samo sto sada do izrazaja dolaze fukare olos i kursadzije i preko stranih i domacih sluzbi odrzavaju se na vlasti!
Nedelja 08.07.2012. 09:07
Tadicuuuu izdajaaaa!!!
Nedelja 08.07.2012. 09:12
u cije ime je otisao flekavi ? i ko mu dozvoli da se rukuje sa zlocincem on bi sada treba po povratku da bude docekan od strane db_a na informativni razgovor , pa onda posle u bajbok i da se kljuc zatre... ima li sada srba koji se (opet) kaju sto su glasali sa ovog i sto odrzavaju u (politickom) zivotu ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online