Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.07.2012.
17:23
Beta A

LSV podnela žalbu na odluke donete u Skupštini Zrenjanina

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton i funkcioner te stranke u Zrenjaninu Dragan Nedeljkov potvrdili su danas da je podneta žalba Upravnom sudu protiv svih odluka usvojenih na sednici skupštine tog grada od 6. jula.

 U tužbi se navodi da se protiv novoizabranog gradonačelnika Gorana Kneževića vodi krivični postupak pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal u Beogradu, pa on zbog toga ne može biti na stalnom radu u gradskoj upravi
 

U tekstu žalbe navodi se da je Marton, kao predsednik Skupštine grada iz prethodnog saziva, konstitutivnu sednicu zakazao za 27. jun, a da je potom obavestio odbornike da će ona biti održana 6. jula, da bi novim obaveštenjem ona bila pomerena za 10. jul.

Dodaje se da je grupa od 35 odbornika, kako se navodi, kršenjem procedura, ipak 6. jula održala sednicu na kojoj je, nakon verifikacije mandata, "nezakonito donela odluke o izboru predsednika Skupštine grada, njegovog zamenika i sekretara, predsednika i
članova Komisija za mandatna pitanja, za personalna pitanja i za propise, kao i odluka o izboru gradonačelnika, njegovog zamenika i članova Gradskog veća i direktora javnih preduzeća".

Potpisnici žalbe posebno ističu da, nakon izbora gradonačelnika, njegovog zamenika i jednog člana Gradskog veća, nije postojao kvorum za rad i donošenje odluka Skupštine grada za izglasavanje dopune dnevnog reda o potvrđivanju mandata tri odbornika, te da je sednica tada morala biti prekinuta.

U žalbi se podseća da se protiv novoizabranog gradonačelnika Gorana Kneževića vodi krivični postupak pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal u Beogradu, pa on zbog toga ne može, kako piše, biti na stalnom radu u gradskoj upravi, jer nije u mogućnosti da pribavi uverenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak, niti može deponovati potpis i biti izvršilac budžeta.

Dodaje se da preti opasnost da rad lokalne samouprave, od dana održavanja sednice, bude potpuno onemogućen i da se time može naneti nesaglediva šteta za Zrenjanin.

U žalbi se predlaže sudu da se u celosti poništi sednica Skupštine grada, održana 6. jula, odnosno da se ponište sve odluke usvojene nakon nedostatka kvoruma.

Srpska napredna stranka je podnela juče krivičnu prijavu protiv bivšeg predsednika Skupštine grada Zrenjanina Aleksandra Martona Osnovnom javnom tužilastvu u tom gradu zbog zloupotrebe službenog položaja jer se, kako navode, vidi njegova namera da se odlaganjem konstitutivne sednice Skupštine grada steknu uslovi za uvođenje
privremenih mera u Gradu Zrenjaninu.

Kako navode, poslednji zakonski rok za konstitutivnu sednicu je bio 7. jul 2012. godine, a Marton je pokušao da je odloži za 10. jul, čime je počinio zloupotrebu službenog položaja.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online