Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 13.07.2012.
22:00
Večernje novosti A

Mira Marković: Marko nije bolestan

Moj sin Marko je dobro i zdravo. Priča o njegovoj teškoj bolesti je izmišljotina i ne leči se na Klinici 119 u Moskvi , kaže Mira Marković za "Novosti".

Nije bolestan: Kratko i jasno: Mira Marković o sinu Marku
 

Te dve rečenice izgovorila je, za "Novosti", u kratkom telefonskom razgovoru, profesor dr Mira Marković.

Supruga nekadašnjeg predsednika Jugoslavije i Srbije, Slobodana Miloševića, time je demantovala informaciju Milice Gajić, koju su objavili beogradski listovi, da je njen suprug teško bolestan i da su mu otkazali bubrezi, pa se zato nalazi u 119 nefrološkoj klinici u Moskvi.

U toj ogromnoj klinici nefrologije i unutrašnjih bolesti "Tarejeva", koja je u sklopu Prvog moskovskog medicinskog univerziteta, dopisniku "Novosti" su u petak rekli - pre razgovora sa Mirom Marković - da među bubrežnim bolesnicima nema čoveka koji se zove Marko Milošević. Pošto nemaju centralnu službu koja kompjuterski vodi bolesnike, morali smo da zovemo od odeljenja do odeljenja (na klinici ima oko 1.800 bolesnika), ali rezultat je još jednom isti - Marko nije u bolnici. Šef odeljenja za veštački bubreg takođe nam je potvrdio da se to ime nigde ne pojavljuje.

Markov stric, Borislav, u četvrtak nam je rekao da uopše ne zna da je njegov bratanac do sada imao ozbiljnih zdravstvenih problema. I u petak smo pre podne razgovarali sa Borislavom, koji nije imao nikakvu novu informaciju, a da je Marko zaista bolestan, njegova sestra Marija bi to rekla stricu, sa kojim razgovara.

Nije, uostalom, prvi put da se i u Srbiji i u Moskvi šire kontradiktorne priče o porodici Milošević i njihovom životu u Moskvi. O Miri i Marku naročito.

Za razliku od tih velikih "istina", jedno je sigurno: niko tačno ne zna ni gde je, ni šta radi, ni čime se bavi, ni od čega živi sin nekadašnjeg predsednika, koji je izdahnuo u haškoj ćeliji početkom marta 2006. godine.

Dopisnik "Novosti" iz Moskve svojevremeno je imao informaciju, od ljudi koji su radili u moskovskom ofisu NIS, da je bila pripremljena odluka da Marko dobije status savetnika. Kasnije je bilo razgovora da se zaposli u Privrednoj komori Rusije, ali ni to nije realizovano. Jedan od razloga za obe propale kombinacije, kao i da može da radi u nekoj moćnijoj ruskoj firmi, jeste taj - on nema dovoljno školskog obrazovanja.

Posle očeve smrti, ponekad se pojavljivao na TV stanicama i govorio na dosta dobrom ruskom jeziku. Brzo je i to prošlo.

Ni Marko, kao ni Mira, ne druže se sa Srbima koji žive i rade u Moskvi. Žive potpuno povučeno u Podmoskovlju. Po specijalnim odlukama ruskih vlasti imaju siguran boravak, ali ni jedno ni drugo nisu uzeli rusko državljanstvo. U početku su dokone žene naših trgovaca pričale kako profesorku viđaju po radnjama ili u kafeu "Mir", ali je i to postalo neinteresantno. Kao što je, za ovdašnje prilike, neinteresantna i srpska priča da se Marko oženio i da ima dete.

Najnovija priča o Markovoj teškoj bolesti pre liči na porodični obračun na relaciji Požarevac - Moskva, nego na ozbiljnu zdravstvenu dramu. Da li se radi o nesređenom odnosu snahe i svekrve, o sumnji i osveti žene koja samuje sa detetom, daleko od supruga, koji se nikada neće vratiti u svoju domovinu, o posebnoj "čestitki" koju je snaha uputila svekrvi baš na rođendan, ili o smišljenoj novinarskoj senzaciji - gotovo je svejedno.

POVEZANE VESTI

Petak 13.07.2012. 22:16
Malcice ga boli kicma od onih gajbica,pa pije dikolofenak,ali to je to ah,ha,ha.
Subota 14.07.2012. 14:11
Mora da je nani i sincicu ponestalo kinte pa novinarima prodaju jaja,ma da mi nije bas prijatno da kazem muda za bubrege.sila zakon mijenja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online