Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 10.09.2012.
03:54
Alo A

"Tadić je kriv za žalosno stanje u Demokratskoj stranci"

Mila Đinđić, majka pokojnog premijera Srbije i lidera Demokratske stranke Zorana Đinđića, kaže za beogradski Alo da ne podržava nikoga od suprotstavljenih strana i zavađenih funkcionera u stranci, ali da za ono što se trenutno u njoj događa najveću krivicu snosi njen predsednik Boris Tadić, koji je na njenom čelu bio u proteklih osam godina.

Ne podržava ni jednog od kandidata za predsednika DS-a: Mila Đinđić
 

"Tadić je vodio stranku i imao je sve u rukama i zbog toga je i njegova krivica pojedinačno najveća. On je bio glavni čovek u DS-u, imao je u rukama moć da upravlja njome i morao je učiniti sve da ona ne dođe do žalosnog stanja u kome je danas", kaže Mila Đinđić za beogradski dnevnik.

Ružica za Đilasa?

Prema informacijama koje su procurile sa sednice GO DS-a, supruga pokojnog premijera Ružica Đinđić se u sukobu dvojice glavnih ljudi u stranci stavila na Đilasovu stranu. Njen glas je, navodno, prilikom izjašnjavanja o predlozima o datumu izborne skupštine i načinu glasanja otišao na Đilasovu stranu, a prisustvovala je i sednici beogradskog odbora DS-a u petak.

Znači li to da bi neko drugi bolje vodio stranku. Možete li imenom da kažete ko je to?


"Nemam apsolutno ni za koga od aktuelnog rukovodstva stranke ništa lepo da kažem, isti su mi svi oni. Jedino što mogu reći je da mislim, da je moj sin Zoran živ, da se ovo što se trenutno dešava sa strankom ne bi dogodilo.

Ovo nije prvi lom u DS-u, bilo ih je i ranije. Mislite li da će stranka posle vanredne izborne skupštine uspeti da ispliva iz agonije u kojoj se nalazi danas?


"Nadajmo se da će se to dogoditi, meni je ovo mnogo tužno. Pogađa me mnogo ovakva situacija u stranci. Previše mi je bolno da se sa onakvom jakom i lepom Demokratskom strankom, kakva je nekada bila, dešavaju stvari kojima smo svedoci u proteklih nekoliko meseci.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.09.2012. 12:08
Ама кога интересује шта мисле маме и бабе оног хоштаплера и преваранта који је наручивао бомбардовање моје Србије. Сви су се оно одавно добро ухлебили и сад би још да дају јавне политичке процене и коментаре. Немачки ђак и страни плаћеник је добио оно што је заслужио, а ми и даље морамо да једемо жабетине захваљујући његовој политици и његовим наследницима.
Ponedeljak 10.09.2012. 11:50
Ne volim da cujem nista o njemu, cak ni samo ime. Veliki je to zlikovac bio, skoro u rangu broza.
Utorak 11.09.2012. 10:52
Vi gospodjo Djindjic dali ste na oltar slobode i demokratije nesto sto je najvece i nesto sto se retko daje a to je zivot deteta i s'toga vam je Srbija vecno zahvalna.Ali,uz duzno postovanje,stranka vaseg sina izgubila je svako moralno pravo da sebe vezuje uz ime vaseg sina pa cak i vasa snaja osim zakonskog izgubila je svako pravo da svog pokojnog muza stavlja u usta.Ovakav olos,ovakva placka gradjana Srbije to svet nije video.I sve to uz,sada vec mucno,pozivanje na prezime vaseg sina.I vi ste se kasno oglasili.Imate oci i imali ste ih,sve ste videli kao i mi i sada od jednom ta lazna i zakasnela dilema: ko je "bolji" i kome se prikloniti u javnosti?Nema "boljih" i gorih u stranci DS.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online