Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 30.09.2012.
18:44
Srna A

"Želimo čiste račune sa EU"

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da Srbija treba da vodi politiku čistih računa u odnosu na Evropsku uniju i da ne želi da laže i vara međunarodnu zajednicu, ali da isto takav iskren odnos očekuje i od međunarodne zajednice.

Što se dogovorimo to ćemo i ispuniti, i obrnuto, želi Dačić
 

Dačić je rekao da je zvaničnicima u Briselu nedavno poručio da Srbija želi da ispunjava sve svoje obaveze koje je preuzela i da ne želi da vara međunarodnu zajednicu time što će nešto prihvatiti, a kasnije neće realizovati.

"Međutim, s druge strane Srbija očekuje da ima isto takav iskren odnos i od strane međunarodne zajednice, što znači da oni ne vode politiku ciljeva koji se stalno menjaju", rekao je Dačić.

On je podsetio da za sticanje statusa kandidata Srbiji niko nikada nije pominjao pitanje Kosova, da bi se kasnije, posle posete nemačke kancelarke Angele Merkel, ispostavilo da je to jedno od pitanja koja su uslov za dobijanje statusa kandidata.

"Mislim da treba voditi i dalje našu državnu i nacionalnu politiku, što znači da mi treba da budemo u svemu tome mirni i da imamo jasne stavove, da smo spremni da otvoreno kažemo šta možemo da učinimo, a šta ne možemo", rekao je Dačić.

On je naveo da dalja borba neće biti laka, ali da je nesumnjivo da Srbija ima interes da postane članica EU, pre svega zato što će, kao deo jedinstvenog ekonomskog i finansijskog prostora, mnoge ekonomske probleme moći da rešava na lakši način nego do sada.

"Ali s druge strane, pitanje je kakva je cena i da li to podrazumeva da Srbija treba da učini neke ustupke koji, siguran sam, ne bi učinila nijedna druga zemlja na svetu. Shodno tome, mislim da je potpuno legitimno da Srbija traži i vodi politiku čistih računa u odnosu na EU i na čitavu međunarodnu zajednicu", rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 30.09.2012. 19:16
Do sada ni jedan politicar, zagovornik te EU da nam objasni sta to stvarno i konkretno Srbija dobija ulaskom u EU ! Stalno nesto na pola recenice, jedinstveno trziste, pa sta to moze Srbija da izveze u EU, a ne moze u Rusiju !? Srbijanska privreda ne moze da zadovolji kapacitete Moskve, da ne pricamo o citavoj zemlji ! Slovenija je clanica EU, pa sto je onda prisutna na prostorima bivse drzave ? Zasto se ne okrene zajednickom evropskom trzistu ? Nabuloze, iz dana u dan ! Norveska je jedna od najbogatijih zemalja na svijetu, ima posebne odnose sa EU, ali je 3 puta odbila clanstvo ! Oni su mozda gluplji od nas, njima nude bez uslovno, nama sa bezobraznim uslovima, oni nece, a mi izdisemo !
Nedelja 30.09.2012. 19:09
Е мој Дачија, кад ти сад ЕУ испостави рачун, за све паре које су дали Тадији.... све ћемо ми то опет платити ... НЕ разрачунавај се са зеленашем никад, наебаћеш ... А и ми са тобом...
Nedelja 30.09.2012. 20:54
Da se ja pitam, ja bih prekinuo dijalog sa zlim zapadom. Da se spase sto se spasti moze!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online