Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 03.11.2012.
12:34
Beta A

"Smeniću i pohapsiti ceo vrh policije"

Celokupan vrh policije biće smenjen, uhapšen i u skladu sa zakonom procesuiran bez obzira na funkciju, ako se utvrdi odgovornost policije za prisluškivanje predsednika Srbije i prvog potpredsednika vlade, izjavio je srpski premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Ivica Dačić najavljuje smene u vrhu policije
 

Dačić je u izjavi za današnji "Blic" najavio i da će pokrenuti inicijativu za promenu regulative s ciljem da se uvede veća civilna kontrola rada policije. On je ocenio da je slučaj prisluškivanja predsednika Tomislava Nikolića i potpredsednika vlade Aleksandra Vučića poslednja opomena u nizu.

Beogradski dnevnik podseća da je Dačić juče od Direkcije policije zatražio da dostavi izveštaj povodom tvrdnji predsednika države i potpredsednika vlade da su prisluškivani i dao nalog za istragu Unutrašnjoj kontroli.

"Prema zakonu, policijom rukovodi direktor policije. Ministar ne odobrava i ne daje saglasnost za sprovođenje akcija, kao ni prisluškivanja i praćenja. Takav slučaj je i sada", istakao je Dačić.

On je ukazao na neophodnost uvođenja veće civilne kontrola rada policije, jer je ministarstvo jedan od organa civilne kontrole policije, a nema nikakva ovlašćenja, što otvara prostor za zloupotrebu, uz opasku da "ovo nije prvo prisluškivanje za koje se saznalo".

Afera o otkrivenom prisluškivanju Vučićevog telefona četiri dana potresa vrh MUP-a, a kao krivac označen je šef Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović, po čijem je nalogu uzet listing Vučićevog telefona.

Milović, od koga je zatražen izveštaj, naveo je na pet strana da se, kako "Blic" prenosi, u Upravi kriminalističke policije dešavaju stvari mimo njegove kontrole. Milović je dodao i da ne zna da je tako nešto potpisao.

Veljović: Istraga od ponedeljka

Direktor policije Srbije Milorad Veljović najavio je da će od ponedeljka krenuti u ozbiljnu istragu zbog novih činjenica u vezi sa prisluškivanjem visokih državnih funkcionera.

On je najavio da će prekinuti bolovanje s namerom da utvrdi potpuno činjenično stanje u vezi sa ovim događajima. "Ono što se bojim, to je činjenica da smo mi kao radna grupa ušli u ozbiljne provere vezano za privatizacije 24 firme i ne bih želeo da se na ovakav način koriste ovakve stvari kako bi se osujetio rad ovih grupa", rekao je Veljović.

"Večernje novosti" objavile su da je, osim Nikolića i Vučića, prisluškivan i predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović.

POVEZANE VESTI

Subota 03.11.2012. 13:10
preblem je sto je neko vrlo lukavo omogucio jugoslovenima da dobijaju drzavljanstva na izvolte,pa povrh toga sa takvim stecenim drzavljanstvima da mogu da budu sto god pozele u srbiji. da li je odeljenje koje zovu niksicko odeljenje prisluskivalo predsednika drzave i potpredsednika vlade. jesu li to crnogorci prisluskivali srbe u sred srbije drzavljani drugih drzava sa najvisih nasih funkcija prisluskuju nase predstavnike za nase novce,pa ima li to gde? znate li kako se to zove?
Subota 03.11.2012. 13:42
Zar nije rekao da je od MUPa napravio najbolje ministarstvo. Da mup ne valja jasno je potpuno odavno. Nece nista postici smenom vrha Mup je ostao nesposoban od kraja 80 ih i ovo sa listingom je smešno kao da imaju koristi od toga. Čisto da znate šta je listing možete ga svi dobiti za svoj broj tel od provajdera i tu je spisak brojeva koje su vas zvali ili vi njih.
Subota 03.11.2012. 16:53
""Smeniću i pohapsiti ceo vrh policije" " a da se krene od vrha ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online