Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 30.11.2012.
00:15
Smedia A

Porodice kidnapovanih i ubijenih: Haradinaj je izbegao ovozemaljsku pravdu!

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM ogorčeni su oslobađajućom presudom komadanta OVK-a Ramuša Haradinaja. Znamo da je i on lično učestvovao u ubistvima više od 500 civila. Oni su bili zlostavljani, sakaćeni, prebijani, silovani i masakrirani – kaže Nataša Šćepanović, zastupnik Udruženja za S media portal.

Znamo da je i Haradinaj lično učestvovao u ubistvima više od 500 civila, koji su bili zlostavljani, sakaćeni, prebijani i silovani, kaže zastupnik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM
 

Presudu Haškog tribunala, kojom su oslobođeni komandanti Oslobodilačke vojske Kosova Ramuš Haradinaj, Idriz Baljaj i Ljahij Brahimaju, Srbija je dočekala sa nevericom. Oni protiv kojih je na ponovnom suđenju vođen postupak zbog zločina nad albanskim, srpskim i romskim civilima u logoru OVK u Jablanici 1998. godine napustili su Hag.

Oslobađajuća presuda najteže je pala onima koji su izgubili nekog najmilijeg na Kosovu. Onima koji su za vreme haranja OVK živeli najteže dane u životu i koji znaju ko je Ramuš Haradinaj.

"Degenerisani majmun je oslobodio Haradinaja!"

Zastupnik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM Nataša Šćepanović kaže za S media portal da se nakon oslobađajuće presude postavlja pitanje da li postoji pravda za srpske žrtve.

- Šta reći posle ove presude? Ovo je veliki udarac za naše porodice koje su očajne ovoga trenutka, obezvređene, ponižene...– kaže Šćepanovićeva i dodaje da je Haški sud i ovog puta jasno pokazao da je pristrasan i da na ovaj način diskriminiše i omalovažava srpske žrtve.


- Činjenice postoje i dokazi postoje, ali niko ne želi da ih uvaži – dodaje Šćepanović.

Srpski civili zlostavljani i masakrirani


Zastupnica Udruženja veruje da haški sud ne zanima pravda za zločine počinjene nad Srbima i da je presuda skandalozna i sramotna za celu međunarodnu zajednicu, pravo i pravdu.

- Znamo vrlo dobro da je pod Haradinajevom komandom ubijeno više od 500 civila, kao i da je on lično učestvovao u ubistvima. Oni su bili zlostavljani, sakaćeni, prebijani, silovani i masakrirani – navodi Šćepanović.

 

 

Žrtve same sebi vadile organe?

Sagovornica kaže da oslobađajuća presuda Haradinaju i njegovim saborcima potvrđuje da su Tribunalu srpske žrtve bezvredne:

- Ova presuda znači da su naše žrtve bezvredne, i ne samo to, naše žrtve kao da nisu ni postojale ili su se same poubijale i sebi vadile organe!

Iz Udruženja poručuju će nastaviti borbu za dostizanje istine i pravde i kažu da će se žaliti nekom drugom sudu. Sagovornica smatra da je nedopustivo da se u XXI veku na prostoru evropskog kontinenta neko ovako ponaša prema ljudskim bićima. Ona se nada da će božja kazna stići zločince koje nije stigla ovozemaljska pravda.

- Stići će ih suze dečje, sestrinske, bratske, očinske suze koje pozivaju na pomoć i proklinju. Mi se iskreno u to uzdamo i nadamo – kaže Šćepanović.

Zločini se izvrgavaju ruglu

- Stravični zločini koji su se desili nad našim najmilijima ne smeju da prođu nekažnjeno i da ostanu pod velom tajni i ćutanja. Istina mora da ugleda svetlost dana, i mi se za tu istinu borimo i borićemo se do kraja, bez obzira na sva poniženja koja proživljavamo ovih dana – poručuje sagovornica koja veruje da su presude unapred izrežirane.

Prema njenim rečima, srpski narod je unapred osuđen za sve, ne postoji druga strana:

- Kontekst ratnih zločina unapred je napravljen, Srbi su osuđeni za sve, a drugi su nagrađeni.

POVEZANE VESTI

Petak 30.11.2012. 04:33
gde su tajne sluzbe ...prvi su da ulove nase junake generale ...to treba snajper ili plasticni exploziv i zavrsen posao
Petak 30.11.2012. 05:23
Ova dousnicka vlada ce kao i ona prosla, izdajnicka, opet ponavljati da saradnja sa fasistickim sudom u Hagu se mora nastaviti i da EU nema alternativu! Srbijo, gotova si jer nemas narod!
Petak 30.11.2012. 08:28
Не мора да значи.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online