Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 29.11.2012.
12:25 >> 16:18h
Beta A

Nikolić: Hag postoji da bi sudio Srbima

Kabinet predsednika Srbije Tomislava Nikolića saopštio je danas da odluka Tribunala u Hagu da Ramuša Haradinaja "nije bazirana na pravu i pravdi" i da otežava napore na uspostavljanju mira u regionu. Nikolić je u Kraljevu novinarima rekao da sada iz suda u hagu treba da "izađu svi Srbi".

Ni međunarodnog prava, ni pravde: Tomislav Nikolić
 

"Ovo je čas kad iz Haškog tribunala treba da izađu svi Srbi, jer ako Oluja nije bila zločin, ako Haradinaj nije počinio zločin, gde će naći zločin kod političara, komandanata vojski, policije. Očekujem puštanje svih Srba koji se nalaze u Haškom tribunalu", rekao je danas Nikolić novinarima.

"Svi smo predosećali da će Haški tribunal nastaviti ono što je započeo, i da li smo mi u pravu kada kazemo da to nije pravičan sud i da je njegovo konstituisanje imalo za cilj da Srbe kao narod i sve srpske države osudi na večito savijanje glave pred zločinima", rekao je on.

Predsednik Srbije je dodao da se ne može desiti da narodi ratuju između sebe, a da samo jedan narod nije u pravu, i bude osuđen za sve. Nikolić je kazao da će oslobađanje Haradinaja izazvati velike posledice na proces pomirenja među narodima u regionu.

"Posle svega se ne može dogoditi da nastavimo održavanje odnosa sa svojim susedima kakve smo imali do sada, i ako je neko hteo da nas posvađa našao je pravi način. Uopšte se ne osećam posramljeno kada sednem da razgovaram sa predsednicima drugih država, čiji nijedan pripadnik nije osuđen u Hagu, a posebno nije osuđen za zločin nad bilo kojim Srbinom", izjavio je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, za to očigledno postoje razlozi.

"Hrvatskoj treba omogućiti da čista uđe u Evropsku uniju, da vodi svoj proces protiv Srbije i srpskog naroda, a privremenim institucijama u Prištini omogućiti da sa Srbijom razgovaraju kao država sa državom, kao potpuno čisti, nastali na volji naroda, a ne na zločinima", kazao je Nikolić.

"Imao sam veliku ideju da direktno učestvujem u pomirenju svih naroda što je započelo sa Makedonijom i Mađarskom, ali sad će to stati samo zbog toga što oni koji nas ubeđuju da treba da sarađujemo i živimo u miru, u stvari čine sve da se ne pomirimo", naveo je predsednik Srbije.

Nikolić je najavio da će na sednici Saveta bezbednosti UN o radu Haškog tribunala u decembru govoriti prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, kao i da će on kao predsednik Republike Srbije govoriti na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

"U ime svog naroda moraću da kažem sve ono što i vi mislite o Haškom tribunalu, međunarodnoj pravdi i odnosima među narodima", rekao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.11.2012. 12:39
Srpski narod ce odumirati i od stida..... i velika vecina NE ZELI clanstvo u EU,dok i ova vlast ide istim putem kao predhodna,EU nema alternativu,i pitanje je dokle ce narod trpeti ovolika ponizenja,pored svih nedaca koje se srucise na srpski rod. Vlast koje je izbrana,radi SUPROTNO interesima Srbije!
Četvrtak 29.11.2012. 12:50
Пазите сада како ћете водити преговоре са шиптарима! Замрзнути достигнути ниво.Ни милиметар попуштања.Поломити табле фашисти у Н.Пазару и ону плочу шиптарску у Бујановцу(мислим).Тако ћете показати да сте спремни и за опасне потезе.
Četvrtak 29.11.2012. 13:15
Којим путем сада да пођемо? Не онуда, само не онуда, којим смо ходили до сада.Шта сада да радимо? Све само не оно што смо радили до сада. Да не грешимо, те да понова не испаштамо.Да не вређамо Цара Господа Бога, те да не заслужимо још већу казну, авај, без помиловања. Да се не каљамо неваљалством, те да се не би морали понова прати својом крвљу и својим сузама.Да не газимо светиње предака наших, те да не би опет били прегажени.Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом.Нека се сваки врати Богу и себи да га не би поклопила језива тама туђинска.Св. Никплај Жички
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online