Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 04.12.2012.
22:36
Mondo, Vesti-online A

U toku susret Dačić - Tači - Ešton

Ivica Dačić, Hašim Tači i Ketrin Eštona razgovaraju u Briselu o carini na administrativnim prelazima. Dok oni većaju, kosovski Srbi stoje na Jarinju u znak protesta rešeni da provedu noć na barikadi. Predstavnici Srba sa severa Kosova u međuvremenu su uputili pismo predsednik Tomislavu Nikoliću u kom zahtevaju hitan sastanak.

Trojni sastanak i ključni pregovori o Kosmeta: Ivica Dačić, Ketrin Ešton i Hašim Tači
 

U Briselu se održava treći sastanak premijera Srbije i Kosova, Ivice Dačića i Hašima Tačija. Domaćin je visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton. Glavna tema je carina na administrativnim prelazima.

Uoči razgovora, premijer Srbije ponovio je da nikakva granica između Kosova i Srbije ne dolazi u obzir.

Kako javlja dopisnik RTS-a iz Brisela, posle odvojenih bilateralnih sastanaka, počeo je trojni sastanak Ešton, Dačić i Tači.

Portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič saopštila je novinarima da će se najviše razgovarati o primeni sporazuma o integrisanim prelazima, ali i o drugim temama od značaja za život građana, kao što su zaštita srpskog kulturnog nasleđa na Kosovu, energija i telekomunikacije.

Uoči razgovora premijer Dačić je rekao da niko ne treba da bude u zabludi da Srbija na Kosovu ima nešto što može da izgubi, poručujući da je sada pitanje šta možemo da vratimo.

Pre njegovim rečima, ako neko misli da je čin odbrane u tome da smo mi sami sebi dovoljni pokazalo da se svih ovih godina to nije dovoljno.

Premijer je je naglasio da je Srbija dosta gubila u ratovima i da je sada vreme da se proba rešiti problem mirnim sredstvima.

Podsetimo, Srbi su od ranog jutra 04. decembra na prelazu Jarinje gde protestom blokiraju nastavak radova u okviru primene sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima, koji su za njih neprihvatljivi.

Rešeni da ne odstupe, kosovski Srbi su sa predstavnicima opštinski vlasti uputili pismo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i premijeru Srbije Ivici Dačiću da hitno održe sastanak povodom toga pta je dogovoreno u pregovorima sa Prištinom u Briselu.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.12.2012. 22:40
Vest sa Jarinja Stefan Živković @stefanzivkovic Srpska žandarmerija je sa jedne strane,Srbi sa druge,došli su u nameri da rasčiste prostor na ovaj ili onaj način,narod odbija da se pomeri.
Utorak 04.12.2012. 22:57
Царина је увек на граници са другом државом.Не морате признати Косово,али довођењем те службе Косово је фактички признато.
Utorak 04.12.2012. 22:55
sastali se moj do mojega!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online