Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 09.01.2013.
13:30
Beta A

Nikolić: Nema priznavanja Kosova

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da je Srbija danas pokazala da može jednoglasno da stane iza jednog dokumenta i izrazio očekivanje da će i opozicija u Skupštini Srbije podržati vladu da sprovodi rezoluciju o Kosovu koja je, kako je naveo, jedino moguća.

Nikolić: I opozicija treba da podrži Platformu
 

Na konferenciji za novinare nakon zajedničke sednice s Vladom Srbije na kojoj su usvojeni Platforma i Rezolucija za pregovore s Prištinom, Nikolić je rekao da u danas usvojenim dokumentima ima "ublažavanja ivica", ali da je jasno navedeno da nema priznavanja Kosova i Metohije.

"Mi tu teritoriju vidimo isključivo po Ustavu Srbije", rekao je Nikolić odgovorajući na pitanje da li je zadovoljan danas usvojenom verzijom platforme i rezolucije o Kosovu, pošto su iz njih izostavljene odredbe o mogućem prekidu razgovora s Prištinom i princip pregovaranja da nema rešenja dok sve nije dogovoreno.

Nikolić je naveo da je ideja i bila da on izađe s inicijalnim predlogom dokumenta. Predsednik Srbije je rekao da je potom trebalo da platforma "prođe filter političkih stranaka", kao i da se "oslušne" šta o tome kaže međunarodna zajednica.

Nikolić je rekao da predložena rezolucija, o kojoj će se Skupština Srbije izjasniti na vanrednoj sednici, nije običan zakon oko koga će bilo koja politička stranka sticati političke poene.

"Nadam se da će poslanici Skupštine Srbije shvatiti važnost momenta", rekao je Nikolić.

On je naveo da očekuje da će poslanici i vladajuće koalicije i opozicije podržati predloženu rezoluciju, kao što je, kako je naveo, i sam podržavao sva dokumenta o Kosovu dok je bio u opoziciji. Nikolić je rekao da je danas u dogovoru s Vladom Srbije ispunio jednu svoju veliku obavezu koja mu je bila teret koji je nosio mnogo godina.

"Vlada vodi unutrašnju i spoljnu politiku, ali ja nijednog sekunda neću da se sklonim... Želim da pomognem vladi. Vlada će uvek imati moju pomoć", kazao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.01.2013. 13:57
Jaka muda...ode i jug Srbije ako ne preduzmes nesto...kada bi samo srusili onaj spomenik bez pitanja
Sreda 09.01.2013. 15:56
Ubila nas sopstvena država Marko Jakšić, poslanik Demokratske stranke Srbije sa severa Kosova, u pokretanju pilot-projekata na administrativnim prelazima ne vidi ništa dobro za Srbe. “Sopstvena država nam je zabola nož u leđa. Krenuli su da prave granicu između centralne Srbije i KiM, a da se ne bismo bunili, dogovorili su se sa Euleksom i Prištinom da je bolje da srpska Žandarmerija hapsi naše sinove, da se gnev ne bi izlivao na EU i Kfor“, kaže Jakšić za Danas, ocenjujući da nova vlast nastavlja politiku stare, da je “sve isto, samo Borisa nema“.
Sreda 09.01.2013. 15:51
НЕМОЈ ДА ТИ ПАДНЕ НА ПАМЕТ ДА БИ ПРИЗНО ЈЕДНОСТРАНО НЕЗАВИСНО КОСОВО НИ НЕЗАВИСНУ ВОЈВОДИНУ ИНАЧЕ ЋЕ БИТИ КРШ И ЛОМ
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online