Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 12.01.2013.
13:40
Beta A

"Demokrate se igraju amandmanom"

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić ocenio je danas da je podnošenje amandmana Demokratske stranke na rezoluciju o Kosovu "politička igrarija i manevar koji ponižava" Skupštinu Srbije.

 DS se šali sa važnim pitanjem : Marko Đurić
 

Đurić je novinarima u parlamentu rekao da se na početku današnje sednice desio "kopernikanski obrt" s obzirom na amandman DS, što je fundamentalna promena o kojoj mora da se izjasni parlament.

"Ništa nije dogovoreno dok nije dogovoreno"

 

DS u amandmanu koji je predložio bivši ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović traži da se u obrazloženje rezolucije o Kosovu, koje nema pravnu snagu, uvrsti izvorni tekst platforme predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

 

U tom tekstu otvara se mogućnost prekida pregovora sa Prištinom i insistira na principu pregovora da "ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno".

 

Nikolić je na zajedničkoj sednici sa vladom odustao od ta dva zahteva i oni nisu u predlogu vladine rezolucije.

"Ne može se očekivati da sada DS povuče amandman, videćemo šta će se dešavati. U DS je došlo do suštinske političke promene u pristupu", naveo je Đurić.

Savetnik predsednika je kazao da bi šef poslanika DS Borislav Stefanović trebalo da objasni kako je moguće da demokrate podnesu takav amandman, a da se zapravo šale sa važnim pitanjem.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović rekao je novinarima da ta partija ne menja politiku prema Kosovu i da je podnela amandman kako bi Vlada Srbije najzad pokazala koja platforma postoji - da li postoji krnja vladina platforma ili ona koju je predložio predsednik Nikolić.

Stefanović je kazao da će DS, ukoliko vlada prihvati taj amandman, odmah povući taj predlog i dodao da se demokrate od početka protive Nikolićevom predlogu.

"Cilj našeg amandmana je bio da se vlada najzad istera na čistac i pokaže da je platforma predsednika Srbije, koja je nama neprihvatljiva, nešto što ne postoji u političkom i pravnom opticaju", rekao je funkcioner DS.

Prema njegovim rečima, podnošenjem takvog amandmana DS je posegla za
parlamentarnim manevrom sa željom da vlada pokaže pravo lice.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović rekao je danas da ga je premijer Ivica Dačić obavestio da postoji spremnost da se prihvati amandman DS radi postizanja što većeg jedinstva.

Stefanović je novinarima u parlamentu, nakon što je proglasio pauzu u raspravi, rekao da je zbog amandmana DS sazvao sednicu kolegijuma jer taj amandman suštinski menja čitav tekst rezolucije.

"Nakon iskazane želje da se prihvati taj amandman, ali i drugi amandmani, na sednici Kolegijuma će se pokušati da sa Dačićem dogovorimo šta je to prihvatljivo za predlagača (vladu)", kazao je Stefanović.

On je, međutim, naveo da pomalo iznenađuje taj amandman DS jer je, kako je naveo, ta stranka u razgovoru sa Nikolićem imala drugačiji stav i podsetio da je predsednik Republike sa vladom izmenio deo platforme koji je protumačen kao najava prekida pregovora sa Prištinom. 

POVEZANE VESTI

Subota 12.01.2013. 13:49
ДС се спрда са државом и Скупштином.Багра!
Subota 12.01.2013. 14:38
Vidi ih molim te, tako mladi i golobradi a vec korumpirani izdajnici.Ponizavaju oni svi nas, dokle? Vredjaju nam inteligenciju, dokle, dokle.....bre!
Subota 12.01.2013. 14:57
Еееееееееее! Народе мој! А доћи ће време враћања кредита! И тада ће се они спрдати једни са другима, спрдаће се нама, ал', за разлику од нас, они неће да буду гладни!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online