Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 02.04.2013.
15:08 >> 16:26h
Beta A

Tači: Ovo je istorijski dan za Kosovo

Hašim Tači rekao je novinarima u Briselu pred sastanak sa Ketrin Ešton da je ovo istorijski dan za Kosovo i region.

Tači ne odustaje od minimalne ponude Srbima
 

Pre trojnog sastanka na kojem se razgovara o zajednici srpskih opština na Kosovu i Metohiji, visoka predstavnica EU odvojeno je razgovarala prvo sa srpskom delegacijom koju predvodi premijer Dačić, a potom sa delegacijom Kosova na čijem je čelu Hašim Tači.

"Ovo je istorijski dan. Ovo je odlučujući trenutak za Kosovo i region", rekao je Tači pre početka sastanka sa Ketrin Ešton, prenosi agencija AP koja, pozivajući se na kosovske izvore, dodaje da bi pregovori mogli biti nastavljeni i sutra.

Tači je ocenio da bi eventualni dogovor sa Ivicom Dačićem otvorio put za normalizaciju odnosa i označio početak zatvaranja poglavlja sukoba i otvaranja poglavlja saradnje i evroatlantskih intergracija "u obe zemlje", saopšteno je iz njegovog kabineta.

U razgovoru sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Filipom Rikerom, uoči današnje runde dijaloga u Briselu, Tači je izrazio "posvećenost i opredeljenost kosovske vlade za dobrosusedstvo i proces evroatlantske integracije Kosova", dodaje se u saopštenju.

Riker je, kako se navodi, rekao da su "SAD posvećene promovisanju dijaloga i pravednog rešavanja svih otvorenih pitanja", naglasivši da Vašington podržava "teritorijalni integritet Kosova i da dijalog treba nastaviti u pravcu evropske integracije i doborosusedstva".

U osmoj rundi dijaloga Beograda i Prištine i dalje je ključno pitanje da li će se postići nagodba između zahteva Srbije da Srbi na Kosovu dobiju institucionalnu zaštitu svojih interesa u vidu zajedniče srpskih opština na Kosovu i, s druge strane, ponude od koje ne odstupa Priština, a to je Ahtisarijev plan koji je za Srbe na Kosovu i Metohiji i Beograd potpuno neprihvatljiv.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.04.2013. 15:15
E zemljo Srbijo u ime tvoje pregovaraju oni koji veze sa srpstvom nemaju sa zlikovcima koji su ti srce(Kosovo)iscupali a dobro znamo kad ti neko na silu nesto otme jedino se silom i moze vratiti!
Utorak 02.04.2013. 15:13
Bice istoriski dan kada te bude ''skinuo'' neki...mozda NATO vojnik...
Utorak 02.04.2013. 16:38
...ako se Hasim Taci drzi Ahtisarijevog plana, onda nije trebao proglasivati nezavisnost kosova republik,toga radi, nemoz da se drzi njegivog plana, jedi sto mu je preostalo, da brani proglasenist nezavisnos republik.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online