Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Sreda 03.04.2013.
00:23
RTS A

"Nema dogovora, Vučić nudio ostavku"

Posle celodnevnih razgovora delagacija Beograda i Prištine uz posredstvo visoke predtavnice EU Ketrin Ešton dogovor nije postignut, rekao je premijer Ivica Dačić. Zbog ozbiljnosti situacije potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić nudio je ostavku, ali je Dačić to odbio.

Ivica Dačić: Delegacija Srbije bila jedinstvena, a razgovori su bili teški i iscrpljujući
 

Dačić je rekao da trenutno nema dogovora u dijalogu sa Prištinom i da ostaju razlike u stavovima kada je reč o nadležnostima bududuće zajednice srpskih opština, policiji i pravosuđu.


"I pored ovih dugih sastanaka koje smo imali više puta, mi trenutno nemamo dogovor. Imamo još neko vreme da dođemo do rešenja i sakupimo utiske posle ovih dugih razgovora", rekao je Dačić novinarima u Briselu.

Pročitajte još:

 

* Pregovori mučni, Vučić "povisio ton"

* Eštonova iznela novi predlog?

Dodao je da je delegacija Srbije bila jedinstvena a da su razgovori bili teški i iscrpljujući, ne po tonu nego po onome što se dobija i gubi.


U okviru osme runde dijaloga Beograda i Prištine Ketrin Ešton je u dva navrata razgovarala sa delegacijama Beograda i Prištine. Održano je više bilateralnih susreta. 

Srbija teško može da računa na datum

Upitan da li će ovakav ishod osme runde dijaloga biti smetnja Srbiji da dobije datum za otpočinjanje pregovora sa EU, Dačić je rekao da datum nije najvažniji, ali da je postao deo problema, te da nakon ovakvog ishoda dijaloga Srbija teško može da računa na datum.

"Postigli smo veliki stepen razumevanja u normalizaciji naših odnosa s Prištinom, ali su velike i razlike u pristupu kad se radi o nekim važnim pitanjima. Kosovska strana strahuje da bi Zajednica srpskih opština mogla da bude osnova za neki budući separatizam, dok srpska zajednica ne može da zamisli da nema nikakva ovlašćenja", naveo je Dačić.

Ešton: Poslednji formalni sastanak

Visoka predstavnica EU za bezbednost i spoljnu politiku Ketrin Ešton rekla je da je dijalog između Beograda i Prištine završen posle 12 sati razgovora. 

 

Ketrin Ešton

"Na stolu je bilo nekoliko predloga. Jaz među stranama je uzak, ali veoma dubok. Ovo je bio poslednji put da se formalno sastajemo", rekla je Eštonova.

 

Eštonova je rekla i da će se delegacije Beograda i Prištine "konsultovati sa kolegama u svojim prestonicama".

 

"Obavestiće me u narednih nekoliko dana o odlukama. Želim im srećan put i uspeh u donošenju odluka", rekla je Eštonova.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.04.2013. 01:09
Stvarno nema resenja od tih pregovora, kad su nesto oteli sto bi i vracali kad ne moraju, njih ce primiti u EU sutra bez problema. Zato dok se jos moze oporavimo vojnu industriju i oterajmo smrdeze nazad u albaniju odakle su emigrirali za vreme teroristickih napada. Lepo je Šešelj govorio da se na vreme na KiM napravi popis stanovnistva, sada je sve kasno, moramo biti mi teroristi, ma da sve jedno zlobni zapad misli da smo to mi.
Sreda 03.04.2013. 01:07
ствар је проста договором не добија се ништа,а губи се све, такође и без договора се не добија ништа и губи се све. па неко би питао у чему је онда разлка? разлика је велика јер у првом случају држимо се за штап и шаргарепу која се ето влачи 13 година,и постоји могућност да нас и даље завлаче у недоглед. у другом случају,нема више шаргарепе,фактички ствар остаје иста,само што ће овај пут магаре да иде својим путем,штап ће да проради,али када је пак магаре реаговало само на штап,наш образ ће бар остати чист.еу-ропејци су већ доста штете нама направили,презрени су и употребом штапа срби ће их само још више мрзети,а они желе да их волимо,изгледа толики садомазохисти нисмо...
Sreda 03.04.2013. 06:39
ja prosto ne mogu da verujem da je dacic rekao kako se siptari plase buduceg separatizma srpskih opstina na severu...pa cekaj bre jel vi tako brzo zaboraviste ko su ovde separatisti i teroristi ili se samo pravite ludi i potplaceni...KOSOVO I METOHIJA SU JUZNA SRBIJA! SEPARATISTI I TERORISTI SU SIPTARI koliko god to sad nerealno zvuci jednog dana ce da zazvuci kao iz topa u pravom smislu te reci ...jer na zalost bez topa se ne razumemo sa siptarima...kad god smo gubili veru u Boga gubili smo Kosovi i Metohiju kad god smo se vracali veri vracalo nam se i Kosovo...sve od nas zavisi!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online