Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 11.04.2013.
07:12
Beta A

Izbačena jer je ometala govor Nikolića

Predsednica udruženja "Majke Srebrenice", Munira Subašić izbačena je sa jučerašnje debate o radu međunarodnih sudova za ratne zločine u UN, gde je prisustvovala u svojstvu posmatrača. Pripadnici obezbeđenja UN su Subašićevu izbacili tokom govora predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Tomislav Nikolić juče se obratio u Ujedinjenim nacijama i kritikovao rad Haškog tribunala
 

Oni su to učinili posto je ona otkrila majicu sa natpisom "Srebrenica - pravda je spora, ali dostižna" i nakon što je probala da podigne transparent na kojem je pisalo "Republika Srpska, genocidna", prenele su agencije.

Pročitajte još:

* Nikolić: Haški sud - inkvizicija bez pravde za srpske žrtve

Munira Subašić, predsednica udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa", skupu je prisustvovala u svojstvu posmatrača, a na poziv predsednika Generalne skupštine UN Vuka Jeremića i nije imala pravo da se obraća.

Pošto je izvedena iz sale, Subašić je ispraćena i iz zgrade UN i nije joj dozvoljeno da u njoj boravi. Predsednik Srbije tokom ovog incidenta nije prekidao govor. Kako prenose agencije, Subašić se u međuvremenu sastala sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom. Ona je najavila da će majicu s natpisom "Srebrenica - pravda je spora, ali dostižna" predati generalnom sekretaru svetske organizacije.

Subašić: Ono što je Milošević počeo, Jeremić je nastavio

Predsednica udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa" Munira Subašić rekla je u Njujorku da je "tužna jer Ujedinjene nacije nisu ništa naučile iz prošlosti".

"Tužna sam što su UN pre tri meseca dozvolile Vuku Jeremiću da ovđe pusti Mars na Drinu, iako su oni koji su ubijali našu decu i silovali naše kćerke 1995. godine pevali tu pesmu", rekla je Subašić novinarima, a prenela Federalna televizija (FTV) u BiH.

Ona je dodala da predsedavajući Generalne skuptine UN Vuk Jeremić nije dozvolio srebreničkim udruženjima da se obrate pet minuta na tom skupu.

"Onde gđe je (Slobodan) Milošević počeo, Jeremić je nastavio", rekla je Subašić i podsetila da se masakr u Srebrenici desio u leto 1995. godine kada je taj grad bio proglašen zaštićenom zonom UN.

Predsednica udruženja "Srebreničke majke" Hatidža Mehmedović rekla je agenciji Beti da nije prisustvovala tom činu i da "ne može da sudi".

Ona je, međutim, dodala da bi zbog govora predsednika Srbije i tog incidenta, član Predsedništva BIH Željko Komšić trebalo da otkaže posetu Srbiji koju je planirao za 23. april ove godine. Skupština Kantona Sarajevo sinoć je osudila udaljavanje Munire
Subašić iz sale Generalne skupštine UN.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.04.2013. 07:32
Пројекат Сребреница је искориштен и исконструисан из Вашингтона, али муслимани никако да схвате да сад морају да ћуте о томе јер њиховим менторима више та прича не треба, и даљим развлачењем знају да би се ова лаж могла раскринкати.
Četvrtak 11.04.2013. 07:52
Navikli Bošnjaci na propagandu pa teraju po svom. Munira je čist dokaz da suživota tri konstitutivna naroda u Bosni nema. Munira tvrdi da su Bošnjačke žrtve u proteklom ratu najveće pa da je zbog toga Bosna njihova. Munira poštujem ja Bošnjačke žrtve ali ti ne poštuješ Srpske. Vas je poginulo 50 hiljada a nas 30 hiljada i to nije dokaz genocida. Od tih 50 hiljada reci nam koliko je poginulo u međubošnjačkom ratu i ratu sa Hrvatima jer za to nemožete optužiti Srbe. A sada novo pitanje za Muniru: Znate li da ste postali većina u Bosni tek nakon drugog svetskog rata tako što ste sa Hrvatima pobili bar 10 puta više Srba u Bosni nego šta je vas stradalo u proteklom ratu?
Četvrtak 11.04.2013. 08:23
Istina vredja,i zato se poturice tako zestoko protive i protestvuju.Gospodin Ratko Dmitrijevic je dao odlicnu tezu pojma mrznje poturica i pokatolicanih Srba (Hrvata). Ubijanjem nas pravoslavnih,uklanjaju svedoke njihove sramote. Prodali su veru za veceru, a sa tom sramotom nije lako ziveti!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online