Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 16.06.2013.
16:54
Beta A

DSS: Briselski sporazum najteži oblik okupacije

Borba Demokratska stranke Srbije protiv briselsko sporazuma nastaviće se i ova stranka će se svim demokratskim sredstvima boriti da njegove odredbe ne budu implementirane na terenu, rekao je predsednik Pokrajinskog odbora DSS-a za Kosovo i Metohiju Nenad Kojić.

Foto: Ilustracija

Predstavnici DS S-a ocenili su kao politički anonimne ljude koji čine Upravni odbor Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji i ukazali da to daje za pravo da se formira Skupštinu Autonomne Pokrajine Kosova i Metohije koju će činiti odbornici koje je narod izabrao.

"Borićemo se ne samo protiv okupaciji već i protiv izdaje", rekao je Kojić na konferenciji za novinare u sedištu DSS-a u Kosovskoj Mitrovici i dodao da je "krajnji ishod ultimatuma koji je postavljen pred Srbiju uništavanje svega što je srpsko na ovim prostorima".

On je istakao da "posle ultimatuma deca koja na Kosovu i Metohiji budu rođena biće upisivana kao Kosovari u matične knjige, na diplomama i svim drugim dokumentima biće pečat Kosovo Republika čime će definitivno prestati da postoje Srbija i građani Srbije u pokrajini".

"Da li građani Srbije bolje žive posle potpisivanja briselskog sporazuma i u kojim se to sferama vidi", zapitao je Kojić i dodao da traži odogovr na pitanje "da li Zakon o amnestiji donosi država ili neko drugi".

"Ako to radi država, kako je moguć da se traži amnestija za Srbe od nepriznate države Kosovo i da li je vojska Kosova deo briselskog sporazuma ili nije", rekao je Kojić i izrazio uverenje da će Srbi na Kosovu na kraju biti pobednici.

Predsednik Opštinskog odbora DSS-a u Kosovskoj Mitrovici Zoran Savić dodao je da je priča o komandirma policije "šarena laža" i da su "i do sada to bili Srbi".

Osvrčući se na članove Upravljačkog tima ZSO, koga čine Igor Kalamar (Kosovska Mitrovica), Dragan Jablanović (Leposavić), Ljubomir Marić (Zvečan) i Dejan Radojković (Zubin Potok), Savić je rekao da su oni politički potpuno anonimni.

"Sastav Upravljačkog tima nam daje za pravo da što pre formiramo Skupštinu Autonomne Pokrajine Kosova i Metohije jer narod treba da predstavljaju i vode ljudi koji su izabrani od tog naroda, a to su odbornici četiri Skupštine opštine sa severa Kosova i Metohije", rekao je Savić i naglasio da je pravi odgovor na briselski sporazum formiranje Skupštine Zajednice KiM.

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.06.2013. 17:25
A gde Vam je Bubalo? To su teme, da niste pokrali Srbiju, ne bi bilo ni briselskog sporazuma. Ali Vi ste se prvo pozabavili privatizacijom, Nakrali se, stavili milione u strane banke. Ojadili zemlju, prodali i rasparčali, a sad palamudite o Briselskom sporazumu. Kako bre, možete narodu u oči da pogledate, sram Vas bilo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online