Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 31.10.2013.
17:56
Beta A

Skupština: DSS jedina bojkotuje izbore

Poslanici većine stranka u Skupštini Srbije ponovo su pozvali kosovske Srbe da izađu na loklane izbore 3. novembra, dok opoziciona Demokratska stranka Srbije (DSS) zagovara bojkot tih izbora.

Skupština Srbije (foto: arhiva)
 

"Pozivam Srbe da masovno i jedinstveno glasaju na predstojećim izborima", kazao je novinarima u Skupštini Srbije poslanik vladajuće Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević.

Poslanica DSS Sanda-Rašković Ivić rekla je da je izlazak na izbore gubitak državnosti Srbije i pozvala Srbe da na dan izbora ostanu sa svojim porodicama i ne izađu na birališta.

"Bojkotom ostajete na tribinama a ne na terenu"

Ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da se nakon lokalnih
izbora na Kosovu nastavlja politička borba iza koje će stati država Srbija i koja će omogućiti srpskoj zajednici u pokrajini da dobije međunarodno prihvatljive institucije. U obraćanju građanima Leposavića, Ljajić je rekao da za bojkot izbora nikada nije kasno ali da sada nije vreme za to. "Bojkotom pristajete da budete na tribinama, a ne na terenu gde možete da odlučujete ne samo o sebi, već i o zajednici gde živite."

Poslanik opozicione Demokratske stranke Borislav Stefanović pozvao je Srbe da izađu na izbore i da glasaju za Građansku inicijativu "Demokratija". Stefanović se usprotivio favorizovanju liste "Srpska" koju podržava Vlada Srbije.

Predstavnica vladajuće koalicije iz Nove Srbije Dubravka Filipovski takođe je pozvala Srbe da glasaju i poručila da je nedopustivo da tamo gde su Srbi većina pravo odlučivanja pripadne Albancima.

"Država Srbija građanima Srbije na Kosovu i Metohiji može da pomogne samo preko institucija. Uslov da se formiraju institucije u opštinama gde su većina Srbi i ostali nealbanci jeste izlazak na izbore", kazala je Dubravka Filipovski.

Poslanik vladajuće Partije ujedinjenih penzionera Srbije Momo Čolaković rekao je da PUPS podržava stav Vlade o izlasku Srba na loklane kosovske izbore i da svi Srbi treba da izađu na birališta 3. novembra.

Pelević pozvao Srbe na bojkot kosovskih izbora

Poslanik Skupštine Srbije Borislav Pelević pozvao je u Kosovskoj Mitrovici Srbe da bojkotuju kosovske lokalne izbore 3. novembra. Pelević je u parlament ušao na listi Srpske napredne stranke koju je napustio ne slažući se sa Briselskom sporazumom Srbije i Kosova. Pelević je predsednik Sabora srpskog jedinstva.

Pelević je oceni da će "svaki Srbin koji izađe na lokalne izbore dati legitimitet takozvanoj nezavisnoj državi Kosovo" i dodao da Srbija ne može da prekine finansiranje Srba u Pokrajini te ne treba da se plaše da će izgubiti radna mesta ukoliko ne poslušaju vladu i ne glasaju na izborima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online