Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 24.06.2013.
00:11
Beta A

Vučić: Smenićemo desetine direktora i sekretara

Potpredsednik Vlade Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da se nada da u Srbiji neće biti vanrednih parlamentarnih izbora, a za najavljenju rekonstrukciju Vlade rekao je da će biti mnogo temeljitija od promene nekoliko ministara.

Neće biti kozmetička, nego prava rekontrukcija Vlade: Aleksandar Vučić
 

Vučić je na televiziji B92 rekao da će SNS u planiranoj rekonstrukciji Vlade promeniti "najmanje deset državnih sekretara i nekoliko direktora i rukovodilaca javnih preduzeća i ustanova", ali nije rekao imena.


"Očekujem da to budu desetine lica koje ćemo zameniti, a ne samo promene jednog ministra i državnog sekretara", rekao je Vučić i dodao da će rekonstrukcija Vlade biti posle odluke Evropskog saveta o Srbiji, 28. juna.


Upitan o svom odnosu sa liderom URS i ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem, Vučić je ocenio da Dinkić radi u teškim uslovima iako ne idealno, ali je dodao i da ne bi bilo moguće podeliti to ministarstvo bez vanrednih izbora. Vučić je rekao da niko iz SNS nije inicirao napade štampe na Dinkića.


"Možemo da sklonima Đilasa"

Osvrnuvši se na vlast u Beogradu, Vučić je rekao da SNS može da smeni Dragana Đilasa sa mesta gradonačelnika Beograda.


"U svakom trenutku možemo da sklonimo Dragana Đilasa sa mesta gradonačelnika Beograda, ali se postavlja pitanje šta posle toga", rekao je Vučić.


Upitan da li smatra da ministar prosvete iz Socijalističke partije Srbije Žarko Obradović treba da podnese ostavku zbog problema s testovima na "maloj maturi", Vučić je rekao da o tome još nije stigao da razgovara s premijerom i liderom socijalista Ivicom Dačićem.


"To je ozbiljan skandal. Ono što mislim, reći ću Dačiću, a ne javno. Pitanje podnošenja ostavke je pitanje ličnog odnosa prema odgovornosti", rekao je Vučić.


"Očekujem dobijanje datuma"

Potpredsednik Vlade je rekao da očekuje da EU 28. juna utvrdi datum početka pristupnih pregovora sa Srbijom, ali je dodao da se može desiti da Evropski savet donese samo odluku o započinjanju pregovora, ali ne i da utvrdi datum.
 

Nema hapšenja Koštunice

Kao jedan od sedam uslova nemačke poslaničke grupe CDU/CSU za dobijanje datuma pristupnih pregovora naveo je otkrivanje počinilaca podmetanja požara u Ambasadu Nemačke u Beogradu 2008. godine, tokom demonstracija zbog proglašenja nezavisnosti Kosova.

"Nećemo da hapsimo (tadašnjeg premijera Vojislava) Koštunicu i (njegovog šefa kabineta Aleksandra) Nikitovića zbog pisanja u novinama", rekao je Vučić i dodao da je od nemačke strane tražio da Srbiji dostave eventualne snimke paljenja ambasade, ali da Nemačka to nije učinila.

"Sutra i prekosutra su važni sastanci na nivou Evropske unije, Ketrin Ešton usmeno podnosi izveštaje ministrima spoljnih poslova EU. Mislim da ćemo da dobijemo datum, ali je moguće da bude i drugačije", rekao je Vučić televiziji B92.


"Postoje tri opcije. Naravno oni (EU) će doneti odluku o otvaranju pregovora, to ćemo dobiti svakako. Postavlja se pitanje da li ćemo imati još neku pauzu (do početka pregovora)", rekao je Vučić i dodao da ne bi bio zadovoljan da Evropski savet odluči da Srbija prođe kroz "još jednu proveru u decembru".


Upitan da li je sporan stav Nemačke, Vučić je rekao da nije reč o Nemačkoj već o pojedinim poslaničkim grupama u toj zemlji, ali je naveo da se nada da će i one promeniti mišljenje.


Vučić je rekao da mu međunarodni zvaničnici govore da je veliki uspeh za Srbiju da dobije i odluku o otvaranju pristupnih pregovora, ali je, ipak, dodao da on očekuje i da Srbiji 27. juna u nemačkom parlamentu, Bundestagu i 28. juna u Evropskom savetu bude određen i datum početka pregovora.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.06.2013. 00:27
Najmanje 1000 ili više hiljada!
Ponedeljak 24.06.2013. 12:54
Na pola emisije mi je došlo da razbijem TV. Ona gluma, prenemaganje, kuknjava koliko radi, stalno pozivanje na narod .... užas
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online