Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 30.07.2013.
23:13
Beta A

"Dežer podržao Beograd Prajd 2013."

Odlazeći šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Vensan Dežer najavio je da će ta kancelarija i ove godine učestvovati na Beograd Prajdu od 20. do 29. septembra, u znak podrške LGBT zajednici, saopštio je Organizacioni odbor Beograd Prajda.

Delegacija EU u Srbiji će i ove godine učestvovati na Beograd Prajdu od 20. do 29. septembra, u znak podrške LGBT zajednici (Foto: Arhiva)
 

U pismu koje je Dežer uputio Organizacionom odboru Beograd Prajda 2013, navodi se da će Delegacija EU i dalje nastaviti snažno da podržava sve građane Srbije, uključujući i pripadnike LGBT zajednice da uživaju ustavno pravo na slobodno okupljanje.

Dežer je naglasio da je važno da državni organi postupe u skladu s Ustavom i

Vensan Dežer

odlukama Ustavnog suda Srbije prema kojima su zabrane Beograd Prajda protivustavne.

Navodeći da se njegov mandat završava 31. avgusta i da zbog toga neće moći lično da učestvuje na Beograd Prajdu 2013, Dežer je u pismu naveo da je EU krajem juna kao zvaničan dokument usvojila "Vodič za promociju i zaštitu uživanja svih ljudskih prava LGBT osoba".

Dežer je pozdravio i usvajanje Strategije za prevenciju i zaštitu od diskriminacije i naglasio da ona mora omogućiti održavanje ne samo Beograd Prajda već i drugih manifestacija koje doprinose vidljivosti LGBT zajednice u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Utorak 30.07.2013. 23:36
Polako se pripremamo za ulazak u EU Divno. Kako cemo samo biti srecni kada pediri i lezbejke povedu kolo. Eto prvih pozitivnih efekata naseg bezglavog pridruzivanja toj sodoma i gomora civilizaciji. Narode sklanjajte decu sa ulice tog dana .
Sreda 31.07.2013. 00:14
Једино их сотонска ЕУ и подржава јер се лгбт поклапа са њиховим циљевима! А како подржавате нас грађане Србије видели смо на Космету када се протествовало против насиља! Јбт који лажови!
Sreda 31.07.2013. 02:40
"Sodoma i Gomora civilizacija" je ona u koju hrle nasi najpametniji i najsposobniji, oni koji ne zele vise da zive u samounistenoj seljoberskoj zemlji srbiji! Gde vlada turbofolk i nasilnistvo, kriminal i diskriminacija nejaci tj zena, lgbt populacije, ateista i svih ostalih verskih manjina, tamo stanuje zlo i izopacenje! Zapravo srbija je jedna dvolicna, lazno moralna i praznoverna zemlja, puna polupismenih baraba i bitangi koji nemaju ni osnovno (lepo) vaspitanje! A dvolicnost nekih zemalja EU nije izgovor za nase prostacko i divljacko ponasanje! Biti srbin ne znaci gaziti po svima koji ti se ne svidjaju, to rade psihopate tj dusevno bolesni ljudi! Jel' jasno?! Ne brukajte sebe i drzavu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online