Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 01.08.2013.
14:02
D. N. Petrović - Vesti A

Opasne igre Prištine

O najnovijem hapšenju Srba od strane Euleksa i KPS iz južne Kosovske Mitrovice, kao i imenovanja šefa KPS-a za specijalne operacije na severu KiM, članovi Menadžment-tima za sprovođenje briselskog sporazuma razgovarali su sa visokim predstavnikom EU za KiM Samjuelom Žbogarom.

Foto - arhiva: Kosovska policija
 

Članovi tima izrazili su oštar protest zbog nezakonitih hapšenja Srba i zatražili da visoki predstavnik EU odmah preduzme potrebne mere da se sporna sitaucija razreši, a uhapšeni puste iz pritvora.

Ko je Nusret Mehmeti

Srbi na severu Kosova tvrde da je poslednja hapšenja organizovao i sproveo Nusret Mehmeti koga je ministar Bajram Redžepi poslao u Kosovsku Mitrovicu da bude šef svih operacija hapšenja Srba. Mehmeti je sva hapšenja izveo u saradnji sa Euleksom i bez znanja Nenada Đurića, komandira KPS-a za sever Kosova i budućeg komandira policije u zajednici srpskih opština. Ovakvim potezima Priština je poslala jasnu poruku Srbima pod čijom komandom će biti bez obzira na to ko je formalno na čelu policije.

Zajednički je konstatovano da Euleks ubuduće ne sme samoinicijativno, a pogotovu ne sa pripadnicima KPS iz južne Kosovske Mitrovice, preduzimati nikakve akcije hapšenja i privođenja bez koordinacije i asistencije sa komandirom i KPS policijom iz regiona severne Kosovske Mitrovice. Menadžment tim konstatuje da je imenovanje šefa za specijalne operacije KPS policije suprotno briselskom sporazumu, a od EU traži da se ta osoba odmah razreši dužnosti, i imenuje druga u skladu sa briselskim sporazumom i uz obavezno učešće regionalnog komandanta KPS-a za sever KiM.

Tim upozorava da će, ukoliko Priština nastavi da samoinicijativno tumači i sprovodi briselski sporazum "prekinuti svaku dalju aktivnost na primeni sporazuma". Ukoliko Euleks izvede još neku akciju hapšenja ili privođenja osoba sa severa KiM bez znanja i asistencija komandira i KPS-policije iz regiona sever, Menadžment tim će pozvati komandira i KPS-policiju sa severa KiM da otkažu svaku dalju saradnju sa Euleksom i ministarstvom privremenih institucija iz Prištine i da samostalno nastave rad na očuvanju reda i mira i zaštiti građana na severu Kosova u skladu sa briselskim sporazumom.

Repić pušten, Veslinović ostaje u pritvoru

Sudije Euleksa juče su odlučile da Slobodana Repića puste na slobodu, a da Žarko Veselinović ostane u pritvoru još mesec dana.
- Zadovoljan sam odlukom suda i puštanjem Repića na slobodu. Neverovatno je da je Veselinoviću, samo zbog posedovanja pištolja, određen pritvor od mesec dana. Za ovakve prekršaje na Kosovu se uglavnom izriču novčane kazne - izjavio je advokat Ljubo Pantović koji je zajedno sa Miodragom Brkljačem zastupao uhapšene.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.08.2013. 15:55
Dragi moji zemljaci sa KiM, to je samo pocetak pa sad bi bar trebalo da znate sta vas ceka ako budete verovali ovim izdajnicima, Nek vam je dragi BOG na pomoci, a i nama se dobro nepise sa ovim jadom.
Četvrtak 01.08.2013. 15:57
gde je komentar ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online