Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 26.08.2013.
14:50
Beta A

Jakšić: Dačić podvaljuje Srbima da bi izašli na izbore

Poslanik opozicione Demokratske stranke Srbije (DSS) Marko Jakšić ocenio je u ponedeljak da lokalni izbori na Kosovu nisu statusno neutralni i optužio premijera Srbije Ivicu Dačića da podvalama nastoji da navede Srbe da na njima učestvuju.

Izbori nisu statusno neutralni, naprotiv: Marko Jakšić
 

"Predsednik Vlade Srbije misli da Srbi sa Kosova i Metohije nisu dovoljno pametni. Kako izbori mogu da budu statusno neutralni, kada ih potpisuje Atifete Jahjaga (predsednica Kosova) i kada se održavaju na osnovu zakona o lokalnoj samupravi samoproglašene države Kosovo", rekao je Jakšić novinarima u Skupštini Srbije.


Dodao je da se Dačić navodno bori da se skine sa glasačkih listića grb republike Kosovo i naveo da je to još jedna podvla premijera.


"To su podvale koje treba da navedu Srbe da svojim izlaskom na izbore daju legitimitet izdaje koja se desila potpisivanjem Briselsog sporazuma", rekao je Jakšić.


On je pozvao Vladu i parlament da faktički priznaju privremnu Skupštinu autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, koja je birana na osnovu zakona o lokalnoj samoupravi države Srbije, a ne da vlast priznaje "separatističku, monstrum tvorevinu koja se zove nezavisno Kosovo".


Premijeri Srbije i Kosova, Ivica Dačić i Hašim Tači, sutra se ponovo sastaju sa visokom predstvnicom Ketrin Ešton u Briselu, na kojem će rapsravljati i o lokalnim izobrima na Kosovu koji su zakazani za 3. novembar.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.08.2013. 18:25
DSS I Jaksic su upravu , ali kome pricati.Mali je broj onih koji mogu da shvate da Dacic nikada ne bi ostao na politickoj sceni Srbije ,kao naslednik Miloseviceve politike , da nije zapadu obecao izdaju I ispunjenje svih zahtjeva te jedan od njih je I priznavanje, neformalno , KiM zrtvovanje Srba iz pokrajine.Drugi zahtjev zapada bio je da se neinsistira povratak Srba u Hrvatsku I da se od Hrvatske ne trazi nista za prognanih 250 000 Srba.To su samo jedni zahtjevi a ostali su prema potrebi jer nema liste , on ispunjava sve sto oni kazu.Zamislite da kaze da treba da mijenjamo Srbe, nase navike, kulturu , istoriju I tdd.Pa po cemu se razlikujemo od ostalih I zasto smo NAROD SRPSKI DACICU IZDAJ
Ponedeljak 26.08.2013. 18:29
Iz dana u dan shvatam koliki je on zlocinac! Dacicu olosu!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online