Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 29.08.2013.
08:10
Beta A

Poslanici glasaju o Zakonu o ministarstvima

Skupština Srbije glasaće u četvrtak 29. avgusta o izmenama Zakona o ministarstvima, kojima je predviđeno da Vlada posle rekonstrukcije ima 18 ministarstava.

Skupština Srbije

Nakon toga, počeće nova sednica na kojoj će, kako je agenciji Beta rekao predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, biti konstatovane ostavke ministara koji više neće biti u Vladi.

Poslanici će na toj sednici raspravljati i o sastavu stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim delegacijama. Glasanje o izmenama Zakona o ministarstvima zakazano je za 10 sati.

"Mamutska ministarstva"

Ministar pravde Nikola Selaković rekao je da predložene izmene Zakona o ministarstvima nisu idealne, ali da prikazuju trenutni konsenzus vladajuće većine. Odgovarajući na zahteve opozicije da se formira posebno ministarstvo za zaštitu životne sredine, Selaković je u Skupštini Srbije rekao da je važnije kako će neko ministarstvo raditi, nego da li će biti izdvojeno.

"Nisam rekao da je zakon idealan, već da oslikava trenutni konsenzus političke volje vladajuće većine. Da li ima šta da mu se prigovori, ima, daleko od toga da nema, ali ima i izreka 'U tuđem oku vidim trun, u svom ne vidim kolac", izjavio je Selaković.

On je rekao da je praksa pokazala da je Srbija sklona formiranju "mamutskih ministarstava" i podsetio da je u prethodnoj vladi postojalo objedinjeno ministarstvo za životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje.

"Kada kažete da se formira ministarstvo za zaštitu životne sredine, čini se kao da je nekada kao takvo postojalo, radilo dobro, a onda se nešto kataklizmično dogodilo i prestalo je da radi, a ustvari je postojalo ministarstvo rudarstva, zaštite životne sredine i prostornog planiranja, takođe mamutsko", rekao je Selaković.

On je ocenio da efikasno organizovana država ne treba da ima glomaznu vladu, ali ni glomazna ministarstva.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.08.2013. 08:24
Ovakvo razvlacenje i gnjavazu nemaju ni najnaprednije zemlje u kojima je sve uglavnom uredjeno pa od dosade nemaju sta da rade...kad ce u zemlji Srbiji na red da dodje sednica o zakonima koji su podhitno na redu da se menjaju...kad ce na narod malo da se misli...koliko je bitno i za koga ovo o cemu danima oni raspravljaju...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online