Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 31.08.2013.
07:12
B92, Beta A

Poslanici danas glasaju o ministrima

Nakon što su poslanici Skupštine Srbije završili rad u petak uveče, raspravu i glasanje o izboru novih ministara nastavljaju danas u 10 sati. U nastavku sednice govoriće šefovi poslaničkih grupa koji to danas nisu učinili, a nakon toga sledi petočasovna raspravav o reformisanoj Vladi Srbije .

Rasprava o izboru novih ministara
 

Po završetku rasprave Skupština će glasati o kandidatima za ministre, koji bi potom trebalo da polože zakletvu. Tekst zakletve glasi: "Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije".

Na početku sednice skupštine u petak, na čijem dnevnom redu je bio izbor članova rekonstruisane vlade, premijer Ivica Dačić izneo je ekspoze, a potom je vodio burnu polemiku sa opozicijom. Salva kritika opozicionih demokrata i liberala bila je uvod u premijerski ekspoze.

Predsednik Vlade kaže da stoji iza najtemeljnije rekonstrukcije čiji su cilj, kako kaže, "drugačija Srbija i politika bez maske". Srbija je danas na prekretnici, kaže premijer Dačić. Premijer, međutim, nastup opozicije i kritike koje su iznete na račun

zakazivanja sednice i nedovoljno informacija o novim ministrima, vidi kao predstavu.

Premijer Ivica Dačić je u ekspozeu naveo da će ciljevi rekonstruisane Vlade biti modernizacija zemlje, pravedno rešavanje kosovskog pitanja, zaustavljenje ekonomske krize i zapošljavanje. Predloženo je da rekonstruisana Vlada ima 18 resora i dva ministra bez portfelja.
 

Kandidat za novog ministra finansija je Lazar Krstić, za ministra odbrane Nebojša Rodić, za ministra za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj Igor Mirović, za ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić, za ministra privrede Saša Radulović.

Za novog ministra kulture i informisanje predložen je Ivan Tasovac, za ministra saobraćaja Aleksandar Antić, za ministra bez portfelja zaduženog za evropske integracije Branko Ružić, za ministra sporta i omladine Vanja Udovičić, za ministra prosvete i nauke Tomislav Jovanovića, a za ministra bez portfelja zaduženog za Kosovo Aleksandar Vulin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online