Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Utorak 15.10.2013.
01:45 >> 08:08h
b92.net A

Tadić: Srbiji su potrebne promene

Svestan sam dramatične situacije u kojoj se nalazimo, nije mi potreban poziv Čedomira Jovanovića da bi mi ukazao na to. Potrebne su promene i odgovaraću na poziv svakom ko smatra da mogu doprineti promenama, kaže bivši predsednik Srbije Boris Tadić.

Boris Tadić, bivši predsednik Srbije

"Veoma sam svestan situacije u kojoj se nalazi Srbija i kritičnog stanja u kome se nalazi opozicija u trenutku kada bi trebalo da bude najefikasnija i potpuno fokusirana na goruće probleme", naveo je Tadić, počasni predsednik DS, u pisanoj izjavi dostavljenoj B92.

"Takođe sam svestan i opasnosti koje sa sobom nosi politika aktuelne Vlade Srbije, koja survava nivo stranih investicija i radna mesta i ubrzano povećava javni dug optužujući papagajski za sve teškoće prethodnu vladu, a da pritom namerno zaboravlja da je davno preuzela odgovornost za ekonomiju zemlje. Nije mi, dakle, potreban poziv Čedomira Jovanovića da bi mi ukazao na tu situaciju koju vidim kao dramatičnu i na koju upozoravam već duže vreme. Toga sam svestan i bez ovakvog poziva".

Tadić je istakao i da je svestan opasnosti koje sa sobom nosi politika aktuelne Vlade Srbije, "koja survava nivo stranih investicija i radna mesta i ubrzano povećava javni dug optužujući papagajski za sve teškoće prethodnu vladu".

"U poslednjih godinu dana sam obišao desetine zemalja i razgovarao sa najvišim zvaničnicima vlada širom sveta i predstavnicima EU, MMF, Svetske banke, i ostalih relevantnih institucija kako bih se borio za interese Srbije, a ne da bih, kako je to Jovanović rekao, "držao propovedi iz Vašingtona". Iz borbe za interese Srbije nisam nikada ni izašao, pa mi nije potreban poseban poziv za povratak", navodi bivši predsednik Srbije.

"DS koju su nastavili da vode drugi ljudi nakon izbora, očigledno nije u potpunosti u stanju da odgovori izazovima i zadacima najveće opozicione stranke i slažem se da je krajnje vreme da se i situacija u DS-u, kao i u delovanju ostalih opozicionih stranaka promeni. Spreman sam da razgovaram sa svima koji su zainteresovani za te promene kako Srbija ne bi ostala bez opozicije i skliznula u političko i medijsko jednoumlje, a vlast ostala bez ijednog kontrolnog mehanizma".

"Rešenja su neophodna i spreman sam da svojim angažovanjem pomognem da do njih što pre dodje, kako Srbija ne bi platila visoku cenu anomalija koje su prisutne na njenoj političkoj sceni u ključnom trenutku za budućnost zemlje", zaključio je Tadić.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.10.2013. 02:40
О чему овај...?
Utorak 15.10.2013. 09:07
Ono što ni tadić nije smeo ni u snu da sanja,a kamolil da potpiše,sadašnja garnitura vlasti je nonšalantno odradila.
Utorak 15.10.2013. 09:08
srbiji su npotrebne promene, politicario iz srbije a ne tudji drzavljani /dvojni/ iz crne gore, bosne............l. posle svega sta je ovaj crnogorac uradio srbiji ima obraza da se javlja. ali to je samo potvrda da raznorazni jugosloveni rade sinhronizovano na unistenju srbije ! naravno imaju pomoc i od nekih od srbije koji bi za parce vlasti i decu prodali.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online