Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 01.11.2013.
15:43
Beta A

Ivanović: Ako pobedim u Mitrovici...

Lider SDP i kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Oliver Ivanović rekao je danas da će u slučaju pobede njegove liste na lokalnim izborima 3. novembra taj grad na severu Kosova i Metohije ući u Zajednicu srpskih opština.

Oliver Ivanović
 

"To se podrazumeva, mi imamo ime Srbije u svom nazivu, i naš vrhunski interes je da posle izbora u Mitrovici bude stabilno stanje i da imamo dobru saradnju s Vladom Srbije", rekao je Ivanović.

On je rekao da ministar u Vladi Srbije Aleksandar Vulin ne vodi dobru politiku pred kosovske lokalne izbore i da je "čista glupost" što favorizujući samo Građansku inicijativu Srpska antagonizuje tu listu s preostalih tridesetak lista Srba sa Kosova.

Prema njegovim rečima, ministri u Vladi Srbije nisu pred izbore dobro objasnili kosovskim Srbima šta im donosi Briselski sporazum, a šta Zajednica srpskih opština koja treba da bude formirana posle 3. novembra.

Ivanović je kazao da je i pored toga spreman da nakon izbora sarađuje u opštinskoj skupštini sa predstavnicima Srpske, koju podržava Vlada Srbije.

Prema njegovim rečima, Beograd će priznati rezultate kosovskih lokalnih izbora, iako ima brojne primedbe na izborni proces – od biračkih spiskova do glasačkog materijala sa oznakama Republike Kosovo.

"Mislim da će Beograd priznati rezultate jer nema drugu mogućnost. Za situaciju u koju su došli delimično su i sami krivi. Loše su se spremali za pregovore s Prištinom, nisu uključili u to Srbe sa Kosova koji su mogli da im kažu šta ih čeka u pregovorima sa Albancima. Sada je kasno i niko neće vršiti ozbiljne pritiske na Prištinu povodom biračkog materijala", rekao je lider SDP-a.

Ivanović je odbacio glasine da će posle izbora sarađivati sa službenicom Vlade Kosova Adrijanom Hodžić koja je takođe kandidat za gradonačelnika, i naveo da "te budalaštine" lansiraju njegovi politički protivnici.

POVEZANE VESTI

Petak 01.11.2013. 16:05
Проф. академик Коста Чавошки поручио је Србима: „Никако не излазите на изборе који се одржавају по законима и уставу туђе, непријатељске и самозване државе Косова и Меохије. Излазак на те изборе значи излазак из Републике Србије“. Православни публициста и бивши народни посланик СРС Слађан Мијаљевић истакао је да су се властодршци у протеклих 30 година одрекли вере, народа и државе и починили велеиздају, а сада „силом власти терају Србе – савремене логораше - да гласају за државу Косово и тако монструмима и наркомафијашима обезбеде легитимност, а држави Косово последњи вид признања од стране Србије“. Не излазите на изборе, сачувајте образ, поручио је Мијаљевић.
Petak 01.11.2013. 17:02
3.11. je pomracenje sunca ,bolje je pogledati taj redak kosmicki fenomen , koji se veoma retko desava , a za izdaju srbije izlaskom na siptarske izbore nemojte. ako su vlastodrsci obecali nesto briselu vi niste vlastodrscima obecali nista. oni ce vas samo izdati ko sto su vas izdali na predhodnim izborima. ovog ivanovica, desna tacijeva ruka ako ga vidite slobodno moz da ga gadjate s trula jajca. pokazao se i dokazao kao 6iptarski kolaborator
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online