Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 17.11.2013.
22:44
Beta A

Ivanović: Zadovoljan sam izborima

Kandidat Građanske inicijative SDP za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Oliver Ivanović rekao je večeras da je zadovoljan rezultatima izbora i da je siguran da će ući u drugi krug.

"Mi smo zadovoljni rezultatima i naša procena je da imamo više od 1.500 glasova za koje smo dobili potvrdu, što znači da sigurno idemo u drugi krug, a ne znam da li sam i definitivno pobedio", rekao je Ivanović na konferenciji za novinare.

Veruje da se ide u drugi krug: Oliver Ivanović

Dodao je da SDP insistira na brzim i preciznim rezultatima, kako bi se izbegle manipulacije. Prema njegovim rečima, na tri biračka centra u severnoj Kosovskoj
Mitrovici danas je glasalo 5.232 lica ili 22,4 odsto birača. Ivanović je, međutim, kazao da nije bilo potrebno nositi glasačke kutije u centar za prebrojavanje u Kosovu Polju, jer izbori "nikada bezbedniji" nisu bili.

"Ovoliku koncentraciju vojne i policijske sile od 1999. godine ne pamtim. Mislim da su na delu političke igre za koje ne vidim motiv, niti uzrok i ono što je važno je da se CIK i OEBS moraju dogovoriti jer mi smo žrtve njihovog prepucavanja", rekao je on.

Dodao je da rezultati prvog kruga izbora u severnoj Kosovskoj Mitrovici još nisu definitivni i biće poznati nakon što se dodaju i glasovi sa dva biračka mesta u naselju Bošnjačka mahala, tri u Suvom Dolu i jednog u Mikro naselju. Prema njegovim informacijama, glasanje je poništeno na šest biračkih mesta pa je kandidat za gradonačelnika Demokratske partije Kosova Agim Deva sa 1.180 pao na 580 glasova, a samostalni kandidat Adrijana Hodžić sa 460 na 189 glasova.

Ivanović je dodao i da ga brine pokušaj manipulacije uslovnim glasovima kojih je oko 1.000. Prema njegovim rečima prvi preliminarni rezultati se mogu očekivati oko ponoći, a precizniji sutra ujutu.

Predsednica CIK-a Valjdeta Daka je rekla da je shodno zakonskim ovlašćenjima i na osnovu predloga OEBS, Komisija odlučila da se brojanje glasova izvrši u Centru za brojanje i rezultate izbora u Kosovu Polju, a ne u Mitrovici.

Izbori u severnoj Kosovskoj Mitrovici ponovljeni su danas u tri biračka centra gde je pravo glasa imalo oko 23.000 birača jer su 3. novembra nepoznati napadači razbili kutije sa glasovima.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.11.2013. 22:59
Ivanovic: "Ovim izborima srpska vlast se legalizuje i nece vise biti paralelnih organa vlasti..." Ivanovicu, kurvo izdajnicka! Srpska vlast u nasoj juznoj pokrajini bila je i do sada legalna. Kod koga se ta "vlast" sada legalizuje?! Sto lazes taj zbunjeni narod, djubre prodano?!!!
Nedelja 17.11.2013. 23:15
da li stvarno može da se govori o bilo kakvoj "pobedi" kada je 1500 srba priznalo šiptarsku vlast ???
Nedelja 17.11.2013. 23:27
Za ovog stvora se odavno zna da je američki sluga, šta je čudno, dragi ljudi...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online