Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 21.11.2013.
16:39
Beta A

"Srbija neće jednostrano povući tužbu"

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u Beogradu da Srbija neće jednostrano povući tužbu protiv Hrvatske za genocid, ali da je spremna da učini sve napore i postigne dogovor kako bi se došlo do međusobnog povlačenja tih tužbi.

Premijer Srbije Ivica Dačić
 

"Mi se spremamo kao da će suđenja biti i imamo pravni tim", rekao je Dačić novinarima u Skupštini Srbije.

Vučić: Srbija nije kriva što tužbe nisu povučene

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Nišu da je Srbija "izvoznik stabilnosti" i da nije njena krivica što nisu međusobno povučene tužbe Srbije i Hrvatske za genocid.

"Jedino kod nas nema nemira i nereda na nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi. Kod nas nemate fašističkih ispada kakvih ima u Hrvatskoj. Ali videli ste da ni to nismo pokušavali da koristimo da dosoljavamo bilo šta na ranu naših komšija", rekao je Vučić novinarima u niškoj regionalnoj privrednoj komori. On je kazao da Srbija s Hrvatskom želi dobre odnose. kao i da sa srspke strane nije bilo nikakvih problema da se postigne dogovor o međusobnom povlačenju tužbi.

On je naveo da međusobne tužbe Srbije i Hrvatske za genocid ne doprinose normalizaciji odnosa i prevazilaženju problema koje su dve zemlje imale u prošlosti.

Ocenio je da poslednja dešavanja u Hrvatskoj ne priliče članici EU, misleći na dešavanja u Vukovaru i uzvikivanje ustaških parola posle fudbalske utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo između Hvatske i Islanda.

"Nije problem u tome što je fudbaler to rekao, nego što su hiljade ljudi odgovorile", kazao je Dačić.

On je primetio da na takva dešavanja nije bilo reakcije EU i ocenio da bi, da se slično dogodilo u Srbiji, već bilo reakcija sa svih strana.

Dačić je pozvao predsednika i premijera Hrvatske da "hrabrije iskorače", kao što je Srbija napravila "hrabar iskorak" pristajući na Briselski sporazum s Prištinom.

On je upitao i da li "Srbija treba na isti način da odgovori na dešavanja u Hrvatskoj i počne da lomi table na hrvatskom jeziku". Napomenuo je da je posvećan dobrosusedskim odnosima sa Hrvatskom.

Pročitajte još: Josipović: Idemo na sud sa Srbijom

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.11.2013. 17:02
Šta se pravdaš bre budalo! Oslačalo vam se bilo da pogazite po mrtvim Srbima povlačenjem tužbi. Na svu sreću neće toga biti. Neka udaraju oni tužbama "za genocid",a mi ćemo sa Jasenovcem i ostalim vidjeti ko je na pravom putu u argumentima i dokazima.
Četvrtak 21.11.2013. 18:36
Jel ovo onaj sto je izdao onog sto ga je politicki stvorio? Usladila mu se vlast i sve ce uraditi da ostane na vlasti Ko bi inace drugacije primetio ovog kratkonog i debelog On kad se ugleda u ogledalu, svakog jutra mrzi i oca i majku Izdajnik i lopovcina bez premca Sad je on umislio da moze da oprasta i genocide pocinjene od strane hrvata=ustasa ali..
Četvrtak 21.11.2013. 18:37
Mrs svinjo debela izdajnička..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online