Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 27.01.2014.
20:22
Beta A

Albanci: Napadač nije vehabija nego roker!

Albanski mediji u Preševu i Bujanovcu danas su objavili podatke i fotografije sa Fejsbuk profila ubijenog norveškog državljanina K. T. S.(39) uz koje se navodi da "nema nikavih tragova koji ukazuju da je bio vehabija i da se vehabije ne oblače kao rokeri".

Vehabija ili roker: Knut

Norveški državljanin K.T.S. napao je u subotu ujutru jednog žandarma koji je obezbeđivao Dom mladih u naselju Železnička stanica u Preševu, gde je smeštena kuhinja Žandarmerije.

On ga je udario ciglom u glavu a zatim mu uzeo pušku iz koje je počeo da puca prvo u pravcu žandarma a onda i na kombi koji je slučajno naišao, a u kojem se nalazila Granična policija. Prema policijskom saopštenju u razmeni vatre sa Žandarmerijom i Graničnom policijom K.T.S. je ubijen.

Mediji u Preševu na albanskom jeziku danas navode da ubijeni državljanin Norveške, prema fotografijama koje je sam objavljivao na svom profilu na Fejsbuku, više izgleda kao roker nego kao vehabija, te da on nikada nije viđen u džamiji niti kako stoji sa muslimanima.

Istražujući profil K.T.S. na Fejsbuku albanski sajt www.presheva.com navodi da se K.T.S. poslednji put na svom profilu oglasio u subotu u 7.30 sati, dok je žandarma napao a zatim i bio ubijen oko 8.00 sati. Takođe se navodi da je K.T.S. po tragovima na Fejsbuku celu prethodnu noć proveo budan budući da je od 23.00 sata u petak do 7.30 sati u subotu bez prestanka objavljivao nove postove.

Pročitajte još:

* Vehabije prete i jugu Srbije

Svoje statuse je objavljivao na norveškom i na engleskom jeziku. Jedan od statusa je "Viking I want to be" - "Želim da budem viking" objavljen u subotu u 7.18, nekoliko minuta pre incidenta koji se tragično završio, kao i pesma Lane Del Rej - "Rođen da umre". K.T.S. je bio oženjen makedonskom državljankom N.S. sa kojom je poslednja tri meseca živeo u iznajmljenoj kući u naselju Železnička stanica u Preševu, gde žive uglavnom Srbi.

Kao razlog podstanarskog života Norvežanina i Makedonke u Preševu albanski mediji navode zabranu ulaska K.T.S u Makedoniju na šest meseci, ali ne i razlog zašto je imao zabranu ulaska. Osim podataka kako je došlo do incidenta, iz državnih organa Srbije do sada nije bilo zvaničnog objašnjenja o eventualnim motivima napada na žandarma. Napadač je u nekim srpskim medijima proglašen vehabijom.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.01.2014. 20:26
И то урокани рокер. Све њих треба урокати...
Ponedeljak 27.01.2014. 21:48
Ја би ову македонку бацио у затвор на 10так година ,,,,,,, мислим, боље у затвор, него да се она облачи у експлозивну гардеробу и шетка по јавним местима!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online