Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 18.02.2014.
00:20
Beta A

Đilas: Iz ekonomske krize podizanjem proizvodnih kapaciteta

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio je danas da Srbija može izaći iz ekonomske krize jedino podizanjem proizvodnih kapaciteta u poljoprivredi.

Dragan Đilas
 

Kako se navodi u saopštenju DS, Đilas je u poseti selu Kruščica kod Bele Crkve rekao da država mora da uspostavi sistem zaštite i sigurnosti individualnog poljoprivrednog proizvođača, od pomoći u proizvodnji, preko poboljšanja kvaliteta i prinosa, do garantovanog plasmana proizvoda.

"Ako država uđe u projekat podrške, a vi to, od dela ostvarene dobiti, počnete da vraćate na deset godina za tri godine, da li je to rešenje prihvatljivo? Što više budete proizvodili, to će se lakše živeti.

Predsednik DS je rekao da je na primeru PKB dokazao da ne stoji teza da je sve državno i neodrživo.

"Zatekli smo firmu u kojoj 16 godina nisu plaćali poreze i doprinose, struju, firmu sa lošom mehanizacijom i uništenim stočnim fondom. Posle šest meseci, stvorili smo tim od 2.000 ljudi koji su se borili za firmu. Prosečna plata je sada veća od 45.000 dinara i redovna je", kazao je predsednik DS.

Kako je objasnio, država treba subvencijama da podrži transport domaćih proizvoda do inostranog tržišta. Đilas je naglasio i da nije protiv da se država zaduži, ukoliko se ta sredstva plasiraju u poboljšanje životnog standarda građana.

"Zamislite da su tih pet milijardi uložili u prehrambenu industriju i poljoprivredu. Potrebno je izgraditi sistem, strategiju sa razvijenim mehanizmima. Time se ne mogu baviti političari koji nemaju ni dana radnog staža u privredi".

Govoreći o školstvu, Đilas je naglasio da "nije sramota nemati fakultet. Sramota je kada kupujete diplome i obesmislite rad dece koja pošteno uče", zaključio je Đilas.

POVEZANE VESTI

Utorak 18.02.2014. 00:45
On verovatno misli na kapacitete koji proizvode za njega, kao na primer plodonosna oranica preko Ade. Zna se ko je uzorao, samo je pitanje koliko je Zuca poznjeo.
Utorak 18.02.2014. 00:54
Ви сте своје рекли за сва времена.
Utorak 18.02.2014. 01:41
Sve sto je ovaj dizao u ime naroda bio je njegov đokica! Ostavio dve žene i četvoro dece za vreme svoje vladavine. Sad misli i košarkašici Ani Dabović da dokazuje kako je vrsan *eb*č i to ni manje ni više nego još jednim mandatom *eb*nja naroda u mozak! Kuš bre pseto jedno nesvrnuto!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online