Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 15.06.2014.
17:33
Srna A

Bajden pisao Vučiću: Uzdam se u vaše liderstvo

Potpredsednik SAD DŽozef Bajden poručio je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da će SAD nastaviti da podržavaju zalaganja srpske Vlade da od Srbije napravi faktor stabilnosti u regionu i izvan njega, ističući da je kriza u Ukrajini samo ojačala rešenost SAD da podrže Evropu koja je celovita, slobodna i živi u miru.

Poručio premijeru Srbije da će SAD podržati Vladu Srbije u zalaganju da od Srbije napravi faktor stabilnosti u regionu
 

"Vaše liderstvo je od ključnog značaja za produbljivanje odnosa između naše dve zemlje. Unapred se radujem radu na zajedničkim prioritetima, uključujući promovisanje ekonomske modernizacije i poboljšanje investicione klime te jačanje bilateralnih odnosa", naveo je Bajden u pismu.

Upućujući čestitku srpskom premijeru za imenovanje na novu funkciju, Bajden je napomenuo da se "uzda u liderstvo Vučića, kako bi bio siguran da će Srbija stajati uz svoje evropske partnere u podršci međunarodnim principima, a s obzirom na to da stremi ka pravima i privilegijama članstva u EU, kao i na to da Srbija preuzima predsedavanje OEBS-om 2015. godine".

Govoreći o BiH, Bajden je poručio da pozdravlja ulogu Srbije kao glasa tolerancije, jedinstva i napretka ka evroatlantskim integracijama, saopšteno je iz Vlade Srbije.

"Vaše zalaganje da u potpunosti normalizujete odnose sa Kosovom je od presudnog značaja, ne samo za ostvarenje članstva Srbije u EU, već i za poboljšanje života ljudi u Srbiji i na Kosovu", navodi se u pismu.

Bajden je, u ime američkog naroda, izrazio duboko saučešće zbog nastradalih u poplavama u Srbiji i drugim zemljama u regionu, dodajući da su SAD spremne da pruže dodatnu pomoć za oporavak i izgradnju.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.06.2014. 17:38
Jebem ti mater i tebi i njemu.Pravite Ukrajinu od Srbije.
Nedelja 15.06.2014. 17:45
Бајден: Европа је целовита,слободна и живи у миру. Бајдене,Србија није целовита није слободна и не живи у миру.Република Српска није слободна и не живи у миру.Бајдене бомбардовали сте Србију из чиста мира и окупирали Косово и желиш да будемо савезници.Српски народ не жели да вас гледа.Колико плаћате Вучића и Дачића да потписује ваше захтеве.
Nedelja 15.06.2014. 17:48
Vuca ce morati da ekumenise....Jezuita Bajden-sef demokrata, jezuita Boehner-sef republikanaca. Nakon sta Klement raspusti red jezuitski, Weisshaupt stvori iluminate u ni vise niti manje ingolstatskom jezuitskom sveucilistu.....cudno. Covek kad ode do kripte u kojoj su pokopani Romanovi sazna da su bili cuvani od komunista seljaka, dok ne stigose tzv komunisti svestenici-jezuiti koji ih pobise .....cudno Hitler ...po svojim recima je upravo stvorio SS formaciju uz pomoc jezuita..cudno. Nakon izbacivanja iz evr zemalja...prima ih niko drugi nego London....cudno. Kao i sve arapske dikatatore, salafiste u zadnjih sedamdeset godina. Kao i sve naciste na putu do Amerike....cudno...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online