Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 13.08.2014.
17:23
Srna A

"Istraga neće uticati na odnose Srbije i Rusije"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne veruje da će pokretanje istrage o ruskoj privatizaciji NIS-a ugroziti odnos Srbije sa Rusijom, navodeći da bi bilo odlično ako bi bilo moguće da se napravi revizija ugovora o kupovini NIS-a.

Srbi i Rusi su prijatelji, istraga neće ugroziti odnose: Aleksandar Vučić
 

"Šta se u konkretnom slučaju događalo pokazaće istraga nadležnih organa. Ne tvrdim da postoji krivično-pravna odgovornost... Uopšte čak i ne verujem da je tu državni vrh uzimao pare. Ali, nadležni organi će da rade svoj posao", rekao je Vučić.

On je podsetio da je Srbija, uz BiH zbog specifičnog stava Republike Srpske, jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji zbog ukrajinske krize.

"Čini mi se da to dovoljno govori o našem poštivanju prema Ruskoj Federaciji i poštovanju tog odnosa", rekao je Vučić, navodeći da Vlada Srbije vodi unutrašnju i spoljnu politiku po Ustavu Srbije i u skladu sa interesima građana Srbije.

Posredni pritisci na Srbiju zbog Ukrajine

Kada je reč o odnosu Srbije prema ukrajinskoj krizi i uvođenju sankcija Rusiji, Vučić je istakao da nema nikakvih pritisaka na Srbiju na brutalan način, ali da nije laka situacija.

"Nema ih na tako brutalan način kao što neko misli, ali ima ih na posredan način, a nekad je to i neposredno", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

Pročitajte još:

* "Istraga NIS-a može ugroziti odnose sa Rusijom"

* Jalova istraga o prodaji NIS

* Policija "češlja" privatizaciju NIS-a

On je dodao da Srbija ima jasne odgovore da poštuje međunarodno pravo, ne miješa se u sukobe, ali da Srbija mora da preživi.

"A da su nam sada (Rusi) zavrnuli gas, šta bimo radili na zimu? Nijedno preduzeće ne bi moglo da radi. Zato je `Južni tok` važan za Srbiju", rekao je Vučić, navodeći da Srbija ima problema sa energetskom bezbjednošću.

On je rekao da se on ne plaši da važna pitanja za Srbiju pokreće pred velikim liderima u svetu i da je takva pitanja pokretao i pred ruskim liderima.

"Mi smo o nekim stvarima razgovarali i o tome ćemo nastaviti razgovore. Da li sam srećan zbog toga što je neko napravio profit od 500 miliona dolara za šest meseci na našoj nafti i gasu ? Nisam. A da nam je na kraju ukupan profit od 400 miliona i da na kraju dobijemo dividendu od 29 miliona, a da od onoga što je ulagano u region nismo videli mnogo toga", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da rukovodstvo Srbije ne radi ni za Amerikance, niti za Ruse, nego za Srbiju i građane Srbije i štiti interese Srbije.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.08.2014. 18:52
Jos jedan razgovor dvoice debila ! Bas Lepo za citanje i smeh!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online