Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 19.06.2014.
14:18 >> 17:58h
Beta, Vestionline A

Tači razočaran pruženom srpskom rukom pomirenja

Premijer Kosova Hašim Tači nazvao je "sramotnom igrom" ponovno postavljanje barikada na glavnom mostu koji Kosovsku Mitrovicu deli na južni i severni deo. Kad ovde kaže "barikada", misli na Park mira koji je napravljen uz Ibarski most.

Postavljanje "barikada kamufliranih cvećem" je sramotna i opasna igra Srba sa severa, smatra Hašim Tači
 

"Kao premijer juče sam pozdravio dobrovoljno uklanjanje barikada građana srpske zajednice, nadajući se da je to znak građanske zrelosti. Na nesreću trebalo je samo malo vremena da ja i građani Kosova budemo ponovo razočarani sramotnim činom ponovnog postavljanja barikade na reci Ibar", navodi se u izjavi Tačija, koji ocenjuje da je to sramotna i opasna igra, koja je protivzakonita i neprihvatljiva za, kako se izrazio, vrednosti Kosova kao demokratske države.

KM: Srbi grade "park mira" uz Ibarski most

"Oni koji su odgovorni za takva dela će se pre ili kasnije suočiti sa zakonom. Sloboda kretanja je fundamentalno pravo i ona se ne može dovesti u pitanje. Pozivam lokolne rukovodioce iz srpske zajednice da pokažu razum i uklone barikadu. Sramota koju predstavlja ova barikada ne može se kamuflirati cvećem koje je postavljeno na pogrešnom mestu. Ta sramota se može ukloniti jedino kada se ukloni barikada i most bude slobodan za saobraćaj", naveo je Tači.

Na sredini glavnog Ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici, s koga je juče uklonjena betonska barikada, lokalni zvaničnici postavili su betonske žardinjere.

I Jahjaga kritikuje 

 

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga ocenila je da je postavljanje nove barikade na mostu mostu preko Ibra u Mitrovici neprihvatljivo jer dovodi u pitanje slobodu kretanja
građana. Jahjaga je, u razgovoru sa komandantom Kfora, italijanskim generalom Salvatoreom Farinom, ocenila i da nova barikada ometa napredak Kosova i punu integraciju građana u društveni i institucionalni život na Kosovu, saopšteno je iz kabineta predsednice Kosova.

 

Predsednica Jahjaga se podvukla da su građani Kosova, uključujući i srpsku zajednicu sa severa Kosova, svojim učešćem na opštinskim i parlamentarnim izborima pokazali spremnost da grade zajedničko i demokratsko Kosovo na kojem će vladati red i mir i u kojem neće biti mesta za barikade, dodaje se u saopštenju iz kabineta Atifete Jahjaga.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.06.2014. 17:40
Немој да бринеш Тачи звани змијо. Ештонкина подрепашка екипа:Вучић , Дачић и неверни Тома - гробарсве св еће довести уред.
Subota 21.06.2014. 15:22
TOLKO PROVIDNO,SMEŠNO,POSPRDNO RUGANJE SRBIMA BORCIMA SA MOSTA SLOBODE,DA LJUDSKI UM NE MOŽE DA SHVATI,TAČI ZLOČINAC ZADOVOLJAN ŠTO VUČIĆEVI PODREPAŠI,BACAJU ŽIVU SODU U OČI BORCIMA SA MOSTA.PA MALO KO JE PRATIO ZAKLJUČIĆE DA JE UKLANJANJE BARIKADE USLEDILO ODMAH PO DOLASKU VELEIZDAJNIKA vučića OD MAME MERKELOVE,ŠTA NAS JOŠ ČEKA NEKA NAM JE BOG U POMOĆ.
Petak 20.06.2014. 08:51
Ipak je to korak napred...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online