Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 12.07.2014.
14:55
Blic A

Pomoć za Obrenovac čekala ceo dan na carini jer su carinici proslavljali doktorat?

Humanitarna pomoć za Obrenovčane stajala je juče na Kvantaškoj pijaci gotovo ceo dan jer su sanitarni inspektori bili zauzeti. Proslavljali su doktorat jednog inspektora.

Zbog bahatosti carinika, pomoć kasnila u obrenovac (Foto: Arhiva)

Čim je pošiljka, juče ujutru u sedam sati stigla na Kvantaš, carinici su pozvali sanitarnu inspekciju da je ocarini, kako bi humanitarna pomoć krenula put Obrenovca.

- Prvo se niko nije javljao na dežurni telefon, a zatim je carinicima rečeno da nema ni jednog slobodnog inspektora. Čekali smo, uporno zvali, da ni carinicima bilo rečeno da načelnik Republičke granične sanitarne inspekcije Zoran Nikolić, organizuje proslavu doktorata za svog kolegu - priča Aleksa Babić iz Humanitarne organizacije iz Beča, koji od maja, drugog dana poplava, doprema šlepere sa hranom ugroženim Obrenovčanima.

Dva meseca unazad nije bilo nikakvih problema, prilikom transportovanja pomoći. Sve je išlo glatko, sve do juče.

- Čekali smo ceo dan, a onda pozvali "Blic". Nismo mogli da čekamo više, jer smo šleper morali da vratimo, a u njemu je kvarljiva roba: hrana za bebe, paketi hrane Nema ko drugi da pomogne, osim medija - rekao nam je Babić.

I mi smo odmah probali da dobijemo sanitarnu inspekciju. Zaista, niko se nije javljao, a na dežurnom telefonu uključivala se sekretarica.

Pozvali smo i Ministarstvo zdravlja. Posle objašnjavanja o čemu je reč, rečeno nam je da će sanitarni inspektor odmah krenuti.

Na kraju dana, načelnik sanitarne inspekcije Zoran Panajotović potvrdio nam je da je juče bila proslava doktorata kolege, ali da je sigurno reč o nesporazumu.

- Jeste bila proslava, ali na njoj nisu bili svi inspektori. I oni koji su prisustvovali, posle sat i po su bili na svom radnom mestu. Zbog očiglednog ne sporazuma proverićemo funkcionisanje dežurne službe granične sanitarne inspekcije. Juče smo u toku danas dana imali samo jedan zahtev za pregled humanitane pomoći. Inspektor je izašao i pregledao pošiljku i izdao rešenje o dozvoli uvoza i ona je na odredištu - objašnjava Panajotović.

POVEZANE VESTI

Subota 12.07.2014. 15:40
Za humanitarnu pomoc ne mogu da uzmu proviziju ...
Subota 12.07.2014. 15:36
Smetnje na vezama. Naravno sve ce da se proveri. Jedino se za doktorat ne sumnja...
Subota 12.07.2014. 15:25
A ovi nam pricaju o stranim investicijama i ulaganja u Srbiju.Nisu u stanju brzo i azurno tu pomoc da proslede preko granice.Na aerodromu ovde u Frankfurtu se obrne dnevno 950.000 tone robe dnevno.I ovde ima carina ali kada bi radili kao ovi nasi patku bi Svabe izvozili.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online