Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 30.10.2014.
22:41
Srna A

“Šešeljeva sloboda - sloboda za Srbiju“

Predsednik SRS-a Vojislav Šešelj vodi nadljudsku borbu protiv Haškog tribunala i svaka mlada osoba trebalo bi da se ugleda na njega, poručila je u četvrtak uveče predsednik Saveta za informisanje novosadskog odbora SRS-a Marina Nedeljković.

Lider radikala vodi nadljudsku borbu protiv Haškog tribunala: Vojislav Šešelj
 

"Šešelj vodi borbu za vanvremenske vrednosti: istinu, slobodu, pravdu i otadžbinu. Zato je sloboda za Vojislava Šešelja sloboda za Srbiju", rekla je Nedeljkovićeva u Novom Sadu na četvrtoj protestnoj večeri "Oslobodite Šešelja".

Šef katedre za istoriju na novosadskom Filozofskom fakultetu Dejan Mikavica istakao je da za Srbe nijedno pravilo ne važi u istoj meri kao za druge narode.

"U Hagu se sudi Garašaninu, Karađorđu, svakom Srbinu sa nacionalnom namerom. Istoričari su dužni svom narodu istinu: oduvek je postojala ideja o velikoj Srbiji, samo Srbi nisu imali snage da je ostvare. Srbima je uskraćeno pravo na nacionalne interese. Zato treba odati počast najvećem stradalniku srpskog naroda Svetozaru Miletiću, a odmah uz njega je Vojislav Šešelj", poručio je Mikavica.

Profesor Ustavnog prava na Pravnom fakultetu u Novom Sadu Slobodan Orlović istakao je da je danas u Srbiji prema jednom Srbinu na djelu tehnologija zločina.

"Ovo poslednje je pokušaj sudskog ubistva: bez suda i bez presude. Politikologija je danas vrlo pametna i neiskrena - strelom koja na vrhu ima otrov gađaju samo Srbe", rekao je, između ostalog, Orlović.

Okupljeni su i večeras krenuli u protestnu šetnju starim gradskim jezgrom Novog Sada, a za sutra u 18.00 časova najavljeno je peto protestno veče.

Vojislav Šešelj, koji se u pritvoru Haškog tribunala nalazi već 12 godina, nedavno je obavestio rukovodstvo SRS-a da su mu lekari u Hagu otkrili metastaze na dva mesta na jetri.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.10.2014. 22:50
Vojo CARE. tI si u " pritvorskoj jedinici u hagu" a mi gradjani smo u Pritvorskoj jedinici zvanoj SRBIJA. CEO JEDAN NAROD NA ROBIJI. SVE STO SI REKAO ZA ZAPADNE ZLOTVORE I ZA DOMACE IZDAJNIKE I SVE VLASTI KOJE SU TI LEDJA OKRENULE SVE JE TACNO I NAROD TI OVDE VERUJE I SAOSECA SA TOBOM. MOZDA JE NAROD IZGUBIO BITKU ALI RAT NECE. ZIVEO!
Četvrtak 30.10.2014. 22:50
Велики Србин!!! Небески херој!!! Страда за Србију и народ срБски, за истину, за крст часни и слободу златну!!! Нисмо вредни ни пертле да му вежемо.
Četvrtak 30.10.2014. 23:31
Svojim heroizmom, i uzvišenim mučeništvom, dr Vojislav Šešelj je stao u prve redove boraca za solidarnost naroda i za slobodu sveta. živeo najbolji Srbin današnjice.haški mučenik vojvoda Šešelj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online