Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 03.11.2014.
08:31
Blic A

Aleksandar Šešelj: Želimo da tatu leče u Srbiji

Da je zdravstveno stanje lidera radikala loše, saopštio je juče Šešeljev četvoročlani lekarski konzilijum koji ga je pregledao u Hagu. Lekari kažu da Šešelj ima metastaze na jetri i da je životno ugrožen. Njemu je prethodno dijagnostikovan i rak debelog creva. "Nadamo se da će moj otac dobiti adekvatnu negu i da će lečenje nastaviti u Beogradu," izjavio je Aleksandar Šešelj za list "Blic".

Moja porodica ne očekuje nikakvu pomoć od države, jer je ta pomoć često izostajala kada je u pitanju režim u Beogradu: Aleksandar Šešelj
 

- Šešelj je trebalo da primi 12 doza hemioterapije, a primio je samo jednu. Dalju terapiju je odbio zato što je iz bolnice bio prebačen u takozvani bunker, prostoriju bez prozora. Izolovan je da navodno njegove izlučevine zbog terapije ne bi ugrozile ostale zatvorenike i medicinsko osoblje - rekao je juče prof. dr Milovan Bojić, jedna od članova Šešeljevog medicinskog tima.

Ljajić: Država uradila sve

 

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić kaže za list “Blic” da je država uradila sve što je mogla kada je u pitanju Vojislav Šešelj.

 

- Srbija može da pošalje lekare o trošku države, kao i lekare po izboru optuženog. Tu prestaju sve naše mogućnosti. Ako Šešelj, njegova porodica i advokati zatraže da bude pušten na lečenje, mi ćemo to podržati. Ipak, Tribunal ima odlučujuću reč - kaže Ljajić.

Bojić kaže da bi jedino rešenje bilo da se Šešelj leči u Srbiji.

- Prošlo je 12 meseci od kada je ukazao na prve simptome do trenutka kada su obavljena prva snimanja debelog creva - rekao je Bojić, istakavši da ne želi da licitira koliko će Šešelj živeti, ali i da “Šešelju nema života ako se ne leči”.

Bojić je dodao i da je Tribunalu preneo da bi Šešelj u Srbiju došao samo posle ukinutog pritvora.

Šešeljev sin Aleksandar kaže da se njegov otac dobro drži i da nije klonuo duhom.

- Čak će se sledeće nedelje pojaviti u procesu koji se vodi protiv Ratka Mladića - kaže Aleksandar Šešelj.

Šešeljev sin dodaje da se sa ocem čuje telefonom, da ga je video pre šest meseci i da će mu u posetu ići ovog meseca.

- Moja porodica ne očekuje nikakvu pomoć od države, jer je ta pomoć često izostajala kada je u pitanju režim u Beogradu. Nadamo se da ćemo uspeti nešto da rešimo sa Haškim tribunalom - kaže Aleksandar Šešelj.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.11.2014. 08:55
Срце моје, желим вам сву срећу овог света, имаш најхрабријег, најдоследнијег и најпоштенијег оца, бранитеља Српства. Светски јунак! Победио је читав свет својим српским срцем, душом и памећу. На овом свету му нема равног. Нека вас Бог чува.
Ponedeljak 03.11.2014. 10:31
SLOBODA ZA ŠEŠELJA,DA GA PUSTE DA RAZBACA OVA GO...NA.
Ponedeljak 03.11.2014. 11:18
poznata i oprobana metoda nacističkog tribunala,ako ne mogu da osude,oni pribegavaju likvidaciji
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online