Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 09.11.2014.
06:15
J. Arsenović - Vesti A

Video-kamera standardna oprema

Generalni direktor hotela Kraun plaza Živorad Vasić tvrdi da hoteli Interkontinental grupe koji su građeni od 2009. godine imaju obavezu da za svaku svoju salu postave video-interfonsku kameru.

Čisti pred zakonom: Živorad Vasić
 

Jedna od tih standardnih kamera italijanskog proizvođača Urmet bila je i ona za koju su ministri pravde i odbrane Nikola Selaković i Bratislav Gašić tvrdili da je bila sakrivena u hotelskoj banket sali Adriatik s ciljem da se tajno snimaju razgovori premijera Aleksandra Vučića sa pojedinim učesnicima nedavno održanog skupa Trilateralne grupe.


- Naš hotel ima osam takvih kamera koje nemaju ni ton, ni video-zapis i koje su ugrađene prošle godine u toku izgradnje hotela - objasnio je Vasić na konferenciji za medije u beogradskom hotelu Kraun plaza.


Tvrdnja ministra Gašića da je kontradiverzioni tim VBA pronašao kameru iza kućišta za alarm takođe je demantovana.
- To bi bilo kršenje standarda protivpožarne zaštite a mi vodimo računa o bezbednosti naših gostiju i zaposlenih. Kamere se nalaze na svom standardnom kućištu i na vidnom mestu - objasnio je Vasić i potom pred novinarima izvršio prezentaciju kako se ove kamere lako mogu staviti van funkcije.

Interfonska kamera bez zadnjih namera


Monitori služe osoblju hotela kako bi znali u kom momentu mogu da uđu u salu a da ne remete skup, između ostalog i zbog posluženja.


Prema Vasićevim rečima, ljudi iz bezbedonosnih službi su proverili banket salu, obavestili hotelski menadžment da su isključili kameru i u samom kućištu i nije bilo ni reči o tome da su naišli na dokaz o pokušaju tajnog video i tonskog snimanja.

Miškoviću ponovo oduzet pasoš

Odlukom Apelacionog suda Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i Milu Đuraškoviću oduzeti su pasoši i zabranjeno im je da bez odobrenja suda napuste teritoriju Srbije. U obrazloženju odluke od pre dva dana navodi se da je Mišković vlasnik i odgovorno lice u većem broju pravnih lica registrovanih van Srbije te da ima veliku finansijsku moć i mogućnost da pobegne. Mišković i ekipa se terete da su putarska preduzeća i državni budžet oštetili za više stotina miliona dinara.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.11.2014. 07:13
ДИРЕКТОРЕ НЕМОЈ СЕ ПРАВДАТИ СЛЕПЦИМА КОЈИ НИСУ ДОВОЉНО ШКОЛОВАНИ И НЕЗНАЈУ РАЗЛИКУ ИЗМЕЂУ ШПИУНСКЕ ОПРЕМЕ И КАМЕРА ЗА НАДЗОР. ЗА ПАР ДАНА НЕКО ЋЕ ПУСТИТИ ВЕСТ ДА КАМЕРА КОЈА ПРАТИ КРЕТАЊЕ У ЖУТОЈ ТРАЦИ НА БРАНКОВОМ МОСТУ УСТВАРИ ШПИЈУНИРА ПИЦОУСТОГ ДРАМОСЕРА. ЖИВЕЛА СРБИЈА
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online