Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 29.11.2014.
08:55

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Ispovest Vojislava Šešelja (6): Orić nikoga nije postrojavao

Šešelj kaže da neće da piše knjigu o životu u Sheveningenu, kao što su to učinili pukovnik JNA Veselin Šljivančanin i komandant srebreničkih muslimana Naser Orić.

Provocirao Jovicu Stanišića: Vojislav Šešelj
 

- Video sam knjigu koju je objavio Šljivančanin i ona samo pokazuje da je on čovek bez karaktera. Za naslov je stavio "Branio sam istinu". Kakvu je to istinu branio? Osuđen je kao ratni zločinac, ali je bio jedan od retkih u Hagu koji je učestvovao u ratnim zločinima. Umesto da govori o tome, on piše o svojim sapatnicima u Haškom kazamatu i tu petlja, laže, kleveće... - priča oštro lider radikala i priznaje da je Šljivančanin bio jedini haški pritvorenik koga je zaista hteo da tuče zato što se izjašnjava kao Crnogorac i što je još zakleti Titoista, a pri tom je bio i bezobrazno drčan.

Bez tajnog dogovora

Šešelj ističe da na slobodu nije pušten zahvaljujući Americi ni dogovoru sa Hagom koji se navodno nalazi u tajnom aneksu odluke pretresnog veća.
- Ne postoji nikakav tajni aneks, već poverljiv dodatak te odluke koji se mene apsolutno ne tiče i ne obavezuje ni na šta - tvrdi Šešelj.

Knjigu Nasera Orića nije pročitao, ali je čuo neke detalje. O tvrdnji Orića da je postrojavao ostale optuženike, Šešelj uz smeh odmahuje rukom. Šešelj priča da je Orić prema svima bio veoma ljubazan, verovatno zato što je veoma malo muslimana bilo u zatvoru.


- Ne znam kakva bi bila situacija da su muslimani bili u većini. Ali, niko od Srba prema njemu nije pokazivao netrpeljivost. Jednostavno, ljudi su se našli u istoj jazbini i gledali su da se ne glođu međusobno. Naravno, ponekad je bilo razmirica. Međutim, Orić nije toliko obrazovan, a ni toliko inteligentan da bi mogao da dominira nad drugim ljudima - kategorično tvrdi Šešelj i negira Orićeve tvrdnje da je sprečio lidera radikala da nasrne na nekadašanjeg šefa DB, Jovicu Stanišića.


Kaže da je istina drugačija, a kako je Jovica Stanišić sada na slobodi mogu i da je kaže. U početku, kada se Stanišić tek pojavio u Sheveningenu, malo ga je provocirao prilikom svakog susreta. Krajem leta 2003. godine, svi zatvorenici su se okupili i za stolom preko puta Šešelja sedeli su Stanišić i Franko Stamatović Frenki.


- Provocirao sam ga, a on je izgubio strpljenje i povišenim tonom govorio: "Ti si bitanga... Ti si velika bitanga...". Gledam ga hladno i odgovorim sa osmehom na licu: "E, Jovice kao da ja ne znam da sam velika bitanga..." Svi oko nas su prasnuli u smeh, na kraju se i on nasmejao i sukoba više nije bilo - kaže Šešelj.


Početkom prošle godine je ustalasao Srbe u Haškom tribunalu inicirajući glasanje da se general Dragoljub Ojdanić isključi iz Crkvenog odbora Sheveningenske parohije. Ne želi da govori koji su sve ateisti ili Titoisti tek u Hagu spoznali veru, ali o Ojdaniću pristaje da priča.


- To nije pitanje vere, već časti i poštenja. Formirali smo Crkveno - školsku opštinu u Sheveningenu u kojoj smo svi bili i članovi Crkvenog odbora. Kada je Dragoljub Ojdanić izdao svoje saborce, ušao u dogovor sa Tužilaštvom priznavši krivicu i time otežao položaj Nebojši Pavkoviću, Vladimiru Lazareviću i Nikoli Šainoviću, onda sam do tada korektan odnos promenio u otvoreno - neprijateljski. I gde god bih ga sreo, ja sam ga kritikovao oštrim rečima. A onda sam na sastanku pred liturgiju pokrenuo pitanje izbacivanja iz Crkveno-školske opštine. predlog sam obrazložio Odboru i većinom glasova Ojdanić je isključen - otkriva Šešelj.
 

Ispovest Vojislava Šešelja:

1. Nisam se pokajao što sam otišao

2. U Hagu i zdrav oboli

3.Tribunal hteo da umrem

4. Preferans sa Martićem i Pavkovićem

5. Rekao sam Gotovini da će ga osloboditi

POVEZANE VESTI

Subota 29.11.2014. 10:06
Koja si ti legenda Vojo i velika Srbenda.tačno sam to i mislio za vucibatinu komunjarsku i prevarantsku šljivančanina, i onog debelog gmaza slobinog poltrona ojdanića, koji je zidao vikndicu na zlatiboru za vreme bombardovanja. ŠEKI LEGENDA SAMO NJEGA ZA PREDSEDNIKA SRBIJE.
Subota 29.11.2014. 16:27
Kavlovac-Kavlobag-Vivovitica, ali u kuvcu, Sekiiiiiii
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online