Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 01.01.2015.
20:24
Beta A

"Suđenje Ivanoviću pokazatelj izvitoperenosti kosovskih institucija"

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izrazio je u četvrtak očekivanje da će u 2015. godini biti izgrađen prvi urbani centar za povratnike.

Fonet/N. Đ.
Očekuje izgradnju centra za povratnike: Marko Đurić
 

"Vlada Srbije je prvi put, posle dugog niza godina dovela za sto sve pojednice, institucije i organizacije koje odlučuju o povratku izbeglih i interno raseljenih, te očekujem da će to rezultirati, između ostalog, izgradnjom prvog manjeg urbanog centra u 2015. godini", kazao je Đurić za televiziju Most.

On je ocenio da je to pitanje najveći neuspeh procesa normalizacije situacije na Kosovu i podsetio da je 247.000 ljudi i dalje interno raseljeno.

Proces protiv Olivera Ivanovića, Đurić je opisao kao pokazatelj izvitoperenosti sistema i insistucija na Kosovu.

"Nije normalno da Oliver Ivanović dolazi na suđenje kao već osuđeni kriminalac sa lisicama na rukama, a da oni za koje celo Kosovo i šira javnost znaju da su okrvavili ruke do lakata dolaze na suđenje kao heroji i da ne borave u pritvorskim jedinicama", rekao je Đurić.

On je naveo da deo procesa uspostavljanja boljeg okruženja na Kosovu predstavlja i formiranje suda za procesuiranje ratnih zločina nekadašnje OVK, i, kako je dodao, svi koraci koju vode ka kažnjavanju zločinaca i ispitivanju uloge te formacije zaslužuju da budu pozdravljeni.

Povodom platforme za Kosovo i Metohiju, čije je donošenje najavio predsednik Srbije Tomislav Nikolić, Đurić je istakao da će narednih nedelja biti konsulktacije predsednika i Vlade Srbije o "svim pitanjima važnim za srpski narod".

Kako je precizirao, pored formiranja Zajednice srpskih opština, tu su i pitanja privatne, državne i društvene imovine, kao i pitanja od značaja za Srpsku pravoslavnu crkvu.

Prema njegovim rečima, Beograd želi da u narednom periodu pomogne da Srbi na Kosovu budu u stanju da sami vode svoje poslove i da vode računa o sebi u političkom smislu, odnosno da imaju pravo vođstvo, a Vlada Srbije će im, kao i do sada, pružati svu podršku.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.01.2015. 20:28
Usled smišljene opstrukcije izvoza u Rusiju od strane Vučićeve vlade, srpski privrednici su izgubili više od 300 miliona evra. Dodatnih sedam stotina miliona evra biće manji izvoz u Rusiju, jer su srpske mesne prerađevine dobile zabranu plasmana na ovo tržište. Na prvi pogled delovalo je da će od EU sankcija Rusiji, Srbija imati velike koristi i izvoz u ovu zemlju je počeo da raste. Izvoz je još uvek u porastu, ali se privredni subjekti koji izvoze u Rusiju, sada nalaze pod pritiskom organa poreske uprave. Nekoliko privrednika koji posluju sa ruskim firmama suočilo se proteklih nedelja sa nenajavljenim kontrolama poreske uprave. Ispostavilo se da poreski inspektori ne znaju šta traže, ali da od pretpostavljenih imaju naređenje da pronađu bilo šta. Ovakve kontrole usledile su nakon što je Evropska unija kontaktirala Aleksandra Vučića objašnjavajući mu putem demarša da Srbija nije samostalna i suverena država.
Četvrtak 01.01.2015. 20:37
Ђурић је плаћеник запада и био је члан ОТПОР и довео је лажну демократију.Једно прича а друго ради.СНС су плаћеници Брисела и Вашингтона.
Četvrtak 01.01.2015. 20:29
U demaršu koji mu je uručen pisalo je da će Srbija biti kažnjena ukoliko pomogne privrednicima da povećaju obim izvoza u Rusiju. Ono što ne piše, a rečeno mu je usmeno je da očekuju da izvoz Srbije u Rusiji prestane da raste. Kako su kontrole privrednika usledile nakon ovih susreta, mnogi su pomislili da je naredbe o ovakvom postupanju izdao lično Vučić. Krugovi bliski premijeru, međutim, tvrde da nemaju veze sa tim i da je u pitanju igra koju im smeštaju, kadrovi G17 i DS, ranije instalirani u Poreskoj upravi. Poreska uprava, na žalost, nije jedina državna institucija koja je udarila po onima koji sarađuju sa ruskim privrednicima. A, sve te ustanove, odgovaraju lično Vučiću! Jasno je ko ovde laže i vrši neviđenu presiju na izvoznike u Rusiju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online