Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 13.04.2015.
16:18
Tanjug A

"Vlada radi dobro, nema uslova, a ni potrebe za republičkim izborima"

Vlada Srbije je stabilna i dobro radi, pa trenutno nema uslova i potrebe za vanrednim parlamentarnim izborima, izjavio je danas funkcioner SNS Aleksandar Martinović.

Tanjug
Republički izbori ne, ali pokrajinski da: Aleksandar Martinović

Martinović je na konferenciji za novinare podsetio da su republički izbori održani marta prošle godine i da su građani Srbije na njima jasno iskazali svoju volju, a da je SNS sama osvojila apsolutnu većinu.

- Vlada je stabilna i dobro radi i mislim da trenutno nema uslova i potrebe za njihovo raspisivanje. Ali, znate kako, u demokratskoj državi izbori su mogući možda i ranije nego šsto ih neko očekuje - rekao je Martinović.

On je dodao da su za SNS u ovom trenutku bitni izbori u Vojvodini i njihovo raspisivanje. Kako je istakao, Srpska napredna stranka insistira da se odmah raspišu izbori u Vojvodini i da bude smenjen "kriminalni i korumpirani režim Bojana Pajtića.

- Očigledno je da DS i Pajtić ne uživaju bilo kakvo poverenje građana Vojvodine i da nemaju nikakav politički legitimitet. Oni beže od izbora jer se plaše ne samo izborne, već i krivične odgovornosti. Pajtić i njegova kamarila u Vojvodini se plaše da ne odu u zatvor - rekao je Martinović.

On je napomenuo da građani Vojvodine znaju za brojne malverzacije, pre svega kada su u pitanju Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, Fond za razvoj Vojvodine, Sekratarijat za nauku i tehnološki razvoj, a koje "isključivo služe za finansiranje DS, Pajtića i njegovih prijatelja, odnosno preduzeća koja su pod direktnom ili indirektnom kontrolom DS".

Prema njegovim rečima, do danas nije završeno privođenje nameni dvorca u Novom Bečeju za potrebe dece ometene u razvoju, ali su "kriminalci iz DS uspeli da ukradu preko milion evra za realizaciju tog projekta".

- Vojvodina je poprište kriminala i korupcije i gotovo sve institucije u pokrajini koje imaju bilo kakve veze sa novcem su u službi DS, na način koji je nezakonit - napomenuo je Martinović.

Pritisci na Inđiju

Povodom optužbi demokrata da SNS pritiscima i ucenama na odbornike DS u Inđiji pokušava da smeni vlast u toj opštini, Martinović je kazao da bi pokrajinskom rukovodstvu te stranke bilo bolje da se bavi svojim poslom i oporavkom vojvođanske privrede, umesto što iznosi "laži i neistine".

- Njima se svašta priviđa u tom strahu, pa i da neko pritiska odbornike u Inđiji, a radi se o tome da niko više ne može da trpi vlast Pajtića - rekao je Martinović, navodeći i da je "bruka i sramota" vladati u Vojvodini sa 5,86 odsto glasova.

Naime, Demokratska stranka optužila je ranije Srpsku naprednu stranku za prekrajanje vlasti u opštini Inđija, za ucene i pretnje prema odbornicima demokrata i pozvala premijera Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Neobojšu Stefanovića da to zaustave.

Predsednik Pokrajinskog odbora DS Milan Vasin rekao je na konferenciji za novinare da SNS "po ko zna koji put, po starom i oprobanom receptu, otimanjem mandata, ucenama i pretnjama pokušava da promeni vlast".

Vasin je rekao da je isti scenario primenjen na Irig, Titel i Beočin i da je sada došao red na Inđiju, gde su odbornici DS, kako tvrdi, izloženi pretnjama, ucenama i pritiscima, kako bi vlast u toj opštini bila promenjena.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 13.04.2015. 16:43
Raspisite izbore ako imate MUDA,pa cemo da vidimo da li nema potrebe.
Ponedeljak 13.04.2015. 17:08
Једва чекам изборе,знате,на изборима се свашта може видети и доживети,а ја највише волим да гледам оне дивне момке који дисциплинују неваспитане и неуке бираче,баш су праве момчине и знате шта,подсећају ме на моје детињство,тада су исти такви момци дисциплиновали,прво бираче,а после и цео свет .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online