Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 07.06.2015.
18:08
Tanjug A

"Zna Srbija šta Nemačka od nje očekuje"

Srbija zna šta od nje Nemačka očekuje,izjavio je u nedelju poslanik SDP u Bundestagu Josip Juratović dodajući da je Nemačka najvažniji faktor kada je u pitanju otvaranje poglavlja i pristupanje Srbije EU.

youtube.com/harimasic
Nemačka je najvažniji faktor za otvaranja poglavlja Srbiji: Josip Juratović

Poverenje je najvažnije za zemlje u regionu i bez toga neće biti napretka u regionu, poručio je poslanik nemačkog Bundestaga Josip Juratović.

On je rekao za B92 da Nemačka od Srbije ne traži ništa van onoga što stoji kao obaveza u 35 poglavlja i da je zato neopravdana zebnja kojom Beograd čeka posetu nemačke kancelarke Angele Merkel.

- Srbiji je poznato koja očekivanja ima ne samo Nemačka, već cela Evropa. Mislim da je Srbija napravila pozitivne korake napred kao društvo po pitanju stabilnosti u regionu, možda treba još malo više učiniti na temu poverenja - rekao je Juratović.

On je naveo da ni priča o zajedničkom tržištu ne može uspeti ako nema poverenja.

- Za to poverenje je bitino da svako svoje greške prizna i da neko počne sa priznavanjem grešaka. Mislim da bi bio lepi čin da neko ode u Srebenicu i oda poštovanje žrtvama koje su nastale kroz jedan peroid za koji, ja smatram, da se Srbije distancirala - naveo je Juratović.

On kaže da s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem nije razgovarao o Srebrenici, ali navodi da je jasno da je Vučić dosta učinio na regionaloj stabilnosti.

- Ne želim nikome sugerisati da on to mora. Logično i on ima neke stvari na koje mora motriti. To bi za mene bio jedan veliki gest, za mene bi to istorijski značilo, onaj momenta kad je Vili Brant otišao u Varšavu. On sada ne mora pasti na kolena, ali u svakom slučaju odati počast.

Juratović je prvi Hrvat u nemačkom parlamentu, ali je poseban i po tome što je kao automehaničar, koji je radio u fabričkim pogonima, stigao do Bundestaga.

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.06.2015. 18:30
Знамо шта Немачка очекује од Србије . Очекује да признамо Косово као државу . Очекује да Војводина буде Република . Очекује да Бујановац , Прешево и Медвеђа буду Покрајине . Да Рашка буде Република .Да пишемо латиницом . Да дамо санкције Русији . Да све Руске установе из Србије иселимо .Да не учимо Руски језик .Да Српску заставу заменимо Немачком заставом . " Не нападају Србију због Милошевића већ Милошевића због Србије ".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online