Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 25.06.2015.
20:42
b92 A

"Ko će da vrati oči sudiji Iliću koje je Orić lično izvadio nožem?"

Odluka o puštanju Nasera Orića je politički motivisana i ona je sve samo ne pravična, izjavio je premijer Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za medije.

Tanjug
Neće da kuka: Aleksandar Vučić

- Ima događaja posle kojih ostaje osećaj mučnine i događaja čija mučnina služi kao nauka. Izručenje Nasera Orića je ova druga situacija, mučna ali poučna. Srbija će iz ove lekcije umeti da izvuče pouke - naveo je premijer Vučić.

Kako navodi, puštanje Orića je pokazatelj da pitanje ratnih zločina nije uvek pitanje pravde nego i politike koja će od vas da napravi pobednika.

- Neću da kukam jer je čovek koji je optužen za ratne zločine pušten na slododu. Od kako je taj slučaj iz Bijeljine prebačen u Sarajevo taj slučaj se ne vidi - istakao je Vučić.

On je naglasio da ponosno sme da kaže da želi da ode na svako mesto u bivšoj Jugoslaviji gde su se zločini dogodili i da o svakom zločinu otvoreno govori.

- Zašto drugi to ne smeju, zašto samo govore o zločinima nad svojim narodom - upitao je Vučić.

- To je pitanje za njih, a ne za nas i u tome vidim budućnost Srbije, i veliku šansu. Vidim budućnost da pobeđujemo nepravdu našom snagom i uspehom, da svi svetski mediji govore o velikom srpskom uspehu u borbi protiv deficita - istakao je Vučić, da bi se potom osvrnuo na postupke međunarodne zajednice.

- Imam jedno pitanje za sve u međunarodnoj zajednici... Ko će da vrati oči Slobosdanu Iliću i ko će ga vratiti u život? Ko će vratiti desetine i stotine Srba pobijene od strane Orića? Za oči pitam, jer nisu izvađene od strane Orićevih vojnika, već lično rukom i nožem Orića... - naglasio je premijer.

POVEZANE VESTI

EX YU Farsa Orić!
Četvrtak 25.06.2015. 21:17
Pored takvi Izd/ajnika Srbija nece nikad doci do svoji Prava!Ja bi predlozio da Srbija obustavi svaki oblik saradnje sa Bosnom.Sto se tice Interpola isto istupiti iz te usr/ane Organizacije i obustaviti svaku saradnju!
Četvrtak 25.06.2015. 21:44
Musliju nemoj da stitis srpske interese!Uvek kad nesto izjavis mi Srbi nadrljamo!
Četvrtak 25.06.2015. 22:17
Nа Pеtrоvdаn Оrić је sа svојоm јеdinicоm izvršiо mаsоvni pоkоlј civilа u Zаlаzјu, u/biј/аnjеm 69 lјudi izuzеtnо surоvо, оd kојih је njih 9 živо spаlјеnо. Sudiјu Slоbоdаnа Ilićа Оrić је ličnо ub/iо. Štа sе tu dеšаvаlо svеdоči јеdаn оd оsnivаčа SDА Ibrаn Мustаfić, prеnоsеći rеči kоје је izgоvоriо ličnо Nаsеr Оrić: „Utеrао sаm mu kаmu prаvо u оkо i zаvrtео sаm. А оn је ćutао. Zаtim sаm mu nоž zаbiо u drugо. Nisаm mоgао dа pоvеruјеm dа оn nе rеаguје. Dа pоštеnо kаžеm – prvi put sаm sе uplаšiо i оdmаh sаm gа ub/iо!“ Мustаfić svеdоči i dа је rukоvоdstvо Аrmiје BiH znаlо i о surоvim likvidаciјаmа muslimаnskоg stаnоvništvа kоје su čnili Оrić i njеgоvi lјudi, uznеmirеnо dоdајući dа „dа sаm mu ја sudiја u Hаgu, ја bih mu zа zlоčinе prоtiv Srbа dао 20 gоdinа, а zа оnе prоtiv muslimаnа – 200.000!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online